söndag 14 september 2008

Hjälpa i orkanernas spår?

Det mänskliga minnet är kort och medias minne är ännu kortare. Nu rasar orkansäsongen som värst med ibland förödande effekter i Västindien och Karibien. De senaste orkaners har orsakat stora skador på Kuba och Haiti. Länder som inte har den bästa av infrastrukturer att ensamma handskas med sådana här händelser.

Men så fort orkanerna har blåst vidare över Mexikanska gulfen så skiftas fokus mycket snabbt över till hur det står till i USA. Det kanske är så att risken för att vi i Sverige kanske känner någon i USA är större men det mänskliga lidandet är nog större på Haiti än vad det är i Texas eller Louisiana.

DN har nu en artikel som följer upp situationen på just Haiti vilket hedrar dom eftersom dom inte bara glömmer bort de fattigare delarna som drabbats. Men var är alla insamlingsorganisationer som kommer rusande så fort som det inträffar en naturkatastrof i Afrika med sina vädjanden och bössor. Är inte Haiti och Kuba värt lika mycket när dt gäller att samla in medel för att hjälpa dessa vid en naturkatastrof.

Om man på något sätt vill hjälpa den drabbade befolkningen på Haiti eller Kuba hur skall man då göra?

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

alexandra sa...

ja du..det undrar jag med, de står ingenstans på sidan hur man gör om man vill hjälpa de på Haiti.. mvh alexandra

Sofia sa...

Helt rätt....har själv sökt på nätet efter andra artiklar om just Haiti för att hitta någon där det står om vad man kan göra för att hjälpa.
Jag har sktit i att läsa hur det går för de "drabbade" i USA som har råd, makt och möjligheter att hjälpa sin befolkning.
Jag förstår inte hur man kan skriva så mycket om orkanerna i USA och så jävla lite om Haiti och Kuba, som du skriver. Kanske är det så att folk är mer måna om vad som händer hos storebror USA.
Jag ska i alla fall fortsätta leta efter hjälporganisationer som kan stödja Haiti.
mvh. Sofia

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg