tisdag 23 september 2008

Fåneri av DO

Läser om den 4-åring som blev kvar på perrongen i Lund när hans far klantade till saken. När man kliver på ett tåg och är två vuxna som skall kliva på så kliver man väl på i ordningen vuxen alla barnen och en vuxen och mellan barnen och den sista vuxna så skickas bagaget ombord, det är den ordning som alla använder sig av och som alla trafikföretag i alla tider förordat.

Denna man som föresten kom från Irak lyckades på något sätt prioritera väskorna före sin son. Hur sonen kunde bli kvar på perrongen förstår jag inte eftersom barnet borde ha gått på tåget med modern. Var modern handikappad och det var ett vanligt tåg så fick hon väl hjälp på av tågpersonal, Mysteriet tätnar mer och mer.

Nu skall Do denna fantastiska myndighet som verkligen lyckas ta sig an de mest korkade fallen och sen hävda att det är diskriminering utreda fallet, varför då?

Det är inte diskriminering att föraren av tåget inte ville öppna dörrarna när tåget väl startat och hur i hela friden kunde pappan komma in till föraren? Föraren hade agerat på exakt samma sätt oavsett vem som ville att dörrarna skulle öppnas, så där faller diskrimineringen.

Men Do lyckas ju få allt och alla som inte gör exakt som en utlänning vill till diskriminering.

Diskriminering är när någon behandlas på ett speciellt sätt, inte när någon oansvarig irakisk far inte lyckas ta sitt föräldraansvar när familjen skall kliva på tåget.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

5 kommentarer:

Hasse sa...

Undrar om du har något vett i huvudet? Klart tåget ska stannas när en fyra-åring lämnats kvar på perrongen. Hur han hamnat där spelar ingen roll i det här fallet, för det är inte vad fallet handlar om.

LasseB sa...

Nej där har du rätt Hasse men just det du säger att tåget borde stoppats är något jag håller med dig om, men det gör inte detta till ett fall för diskrimineringsombudsmannen eftersom tåget inte stoppats även om det varit en svensk förälder. Eller vill du ha olika regler för invandrare och infödda svenskar¨?

Anonym sa...

Du måste verkligen älska invandrare va? Vi älskar dig!

Nicklas sa...

Det jag läste mig till så var det följande personer på plats:
Mamma
Pappa
Barn 8
Barn 4
Barn 0,5
Mormor (kvinnan som inte kunde svenska)

Enligt vad som skrivits så gick mamma ombord med barn 8 och barn 0,5.
Därefter gick pappa på med två väskor.
Sedan skulle pappa gå ut igen och hämta barn 4 men dörrarna stängdes.
Var befann sig mormor?
Stod hon med barn 4 cirka halvmetern från tåget och hjälpte barnet ombord, eller stod hon och barn 4 flera meter bort och såg ut som om hon och barnet inte skulle med?

Felet ligger inte hos tågvärden eller lokföraren. Felet ligger i hur föräldrarna och mormor agerade vid påstigningen. Folk som står en halv meter från sidan på tåget brukar oftast vilja kliva på. Folk som står fem meter bort brukar vilja stanna kvar, så har det alltid varit.

Skuta tjata om att tåget inte stannade, det är inte det primära i detta läget, snarare varför någon är så dum att han han skickar sin familj med ganska nyfött barn till ett land i krig. Ett land de ganska nyss flytt ifrån.

nanny sa...

du niklas du verkar inte veta vad du skrivit på kommentaren fast än du skrivit en hel roman det handlar om en fyra årig och inte om ett krig, det är inte dina problem om de åker till sitt hemland eller inte jag fattar inte varför folk ska bry sig om vart dem ska åka eller hur många eller varför de har en baby sluta bry ER om sånt som inte har med artikeln att göra ..tänk om det hade hänt ditt barn istället, du e väldigt svinig!!!!!!!!!!!!!!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg