lördag 6 september 2008

För lite

Regeringen vill nu skärpa straffet för upprepade rattfylleribrott från 6 månaders fängelse till ett års fängelse som mest.

En skärpning som är lite vilja men inte kunna eftersom vi nu talar om notoriska rattfyllerister som med sitt handlande agerar utan tanke på andra människor och bara sätter sig själva i centrum.

Tillräckligt många upprepade rattfylleribrott borde till slut leda till en dom som är betydligt strängare än ett år eftersom det i praktiken är förberedelse till vällande av grov kroppsskada.

Första gången en rattfyllerist döms så bör det vara som idag, andra gången ett mildare fängelsestraff och behandling mot alkoholism. Tredje gången så bör det bli ett skarpare fängelsestraff eller ett långt straff med fotboja och inopererat antabus.

Skulle det även efter det fortsätta så får man diskutera betydligt längre fängelse straff än ett år

Dagens nyheter

Dagen

3 kommentarer:

Tomas sa...

Hej Lasse

Jag tycker det patetiska låga straff i vårt rättväsende.

Här är mitt förslag.

1. Bilen skall beslagtas utan tjafs om du kör onyktert.

2. "Lånar" du du ut din bil till en person som kör på fyllan så skall du riskera bli av med din bil.

3. Första gången rattfull 1 år, andra gången rattfull 3 år,
tredje gången rattfull 9 år och fjärde gången rattfull 27 år.

Inlåsning funkar...

//Tomas

Morfar Lasse sa...

Lasse,

De som kör bil en andra gång onyktert behöver vård, inte straff. Vården kan gärna få ske under frihetsberövande former och lång tid, helt utan möjlighet till permission. Det innebär att vården får en realistisk möjlighet att hjälpa.

Det "klippta körkortet" är endast ett "lir för galeriet", eftersom det inte finns några styrfunktioner i bilen som kräver körkort. En utveckling av bilen så att vi får en nyckelfunktion för det moderna körkortet med sina magnetkods funktioner, får bli nästa steg och kravet på bilindustrin. Steget är enkelt! Det är bara att låna tekniken ifrån bankomaten eller "bussbiljetten".

Nej vård och utvecklad teknik är det enda som kan lösa problemet.

Anonym sa...

Vård om sådan behövs kan ges i fängelse.Behandlingshem har ingen effekt på kroniska rattfyllerister.Bra ide med körkort och chip bör kombineras med personlig kod.Vid upprepade brott bör livstid kunna bli aktuellt.Den som kör kraftigt berusad bör ej släppas av polisen utan vänta i häkte på rättegång

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg