fredag 26 september 2008

Konstigt uttalande

Statsvetaren Erik Moberg skriver i dag på SvD brännpunkt om hur uppfinnaren Håkan Lans har behandlats och bestulits på sitt patent. Att amerikanska domstolar skulle göra allt för att skydda de amerikanska företagen är inget som förvånar mig det minsta.

Det som däremot förvånar är det uttalande som uppenbarligen skall ha gjorts av Vinnovas chefsjurist Catharina Sojde där hon säger att de amerikanska domstolarna inte gjort något fel i sin hantering.

Skall inte Vinnova vara den myndighet som hjälper svenska uppfinnare att ta tillvara sina intressen. Sedan så brukar Svenska myndigheter vara mycket försiktiga med uttalanden om specifika ärenden vilket gör detta uttalande mycket underligt.

Man kan undra vilka motiv som ligger bakom detta uttalande eftersom det faktiskt pågår en rättsprocess om just detta fortfarande och detta uttalande stöder Håkan Lans amerikanska motpart ordentligt.

Är det på detta sätt som Sverige skall stötta forskning och innovationer, i sådana fall så tycker jag synd om oss i Sverige för ingen kommer om det är så att vilja göra minsta lilla uppfinning här.

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg