torsdag 4 september 2008

Pensionsålder 65 år

I Sverige har vi en pensionsålder på 65 år för alla, nja inte riktigt för alla en del kan gå i pension redan vid 60 år med en rejäl pension eller rejäl, de stackars förtida pensionärerna som oftast är utarbetade näringslivstoppar eller statliga direktörer får ju bara behålla 50 procent av sin lön livet ut.

50 procent av de fantastiska löner som delas ut till dessa människor är mer pengar per månad än vad många vanliga arbetare eller pensionärer ens kan drömma om.

Senast i raden av förtida pensioneringar står nu Anitra Steen för som i maj nästa år avgår från jobbet som Vd på Systembolaget.

Det som förvånar mig är att det tagit så lång tid för henna att komma fram till detta beslut jag hade förväntat mig det betydligt tidigare om jag skall vara ärlig, inte för att hon gjort ett dåligt jobb utan beroende på att hennes äkta hälft redan för 2 år sedan aviserade sin pensionering, Fast hon ville kanske vänta in någon ekonomiiskt fördelaktig dag i sitt pensionsavtal vem vet.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

1 kommentar:

Gubben sa...

Hon är väl värd varje krona! Tänk dig själv att leda ett företag med så taskiga förutsättningar som "monopolställning", "prisledande", "ensamrätt till marknadsföring" och starkt stöd i "rörelsen" :)

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg