söndag 28 september 2008

Piratjakt i Somalia

DN:s rubrik säger att ryssland jagar kapat fartyg men när man läser texten så nämns ingenting om ryska marina militära enheter alls utan då talas det om tre fartyg ett från USA och två från EU.

Med tanke på att det fartyg som är kapat kommer från Ukraina och har en last av bland annat 33 ryska tanks så tror jag nog att även ryssland är med i jakten på fartyget.

Det som är tråkigt är att det varit väldigt många fina ord om att piraterna utanför Somalias kust skall bekämpas både FN och bland andra Frankrikes president har sagt sig vilja bekämpa piraterna. Detta har uppenbart inte mynnat ut i någonting mera än fina ord annars så borde det vara ganska svårt för pirater att operera om alla världens länder skulle på allvar hjälpas åt med att bekämpa dom med flottstyrkor.

Men skall man på lång sikt komma tillrätta med det här problemet så måste man på allvar ta tag i situationen i Somalia och se till att det återinförs någon form av stabilitet ilandet så att det kan skapas en legal regering och därmed ta makten från de krigsherrar och klaner som i dag slåss om makten i Somalia.

Måste nu tillägga att medean jag skrev så ändrade Dn sin rubrik till en som passade bättre, så inledningen blev ganka meningslös.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

1 kommentar:

jenku sa...

Det ryska fartyget som nämnts i sammanhanget lämnade St Petersburg i onsdags, så det tar nog en vecka till innan det inträffar i området. :)

http://rusnavy.com/news/newsofday/index.php?ELEMENT_ID=5760

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg