fredag 12 september 2008

Propanganda till barn, fy fan

Mjölken i den svenska skolan subventioneras med miljonbelopp från EU varje år. Nytt för i år är att skolorna tvingas sätta upp affischer för att få stödet. Som ett slags reklam för EU.

Varför är det bara skolorna som får stöd från Eu som tvingas göra reklam för EU det borde väl då gälla precis allting som får stöd från Eu att de är skyldiga att på något sätt tala om att det är subventionerat. Exempelvis så för att få stöd så måste alla jordbruksprodukter som säljs förses med testen producerat med EU subvention.

Det här måste vara bland det absolut lägsta i propaganda som någonsin producerats, frågan här som jag ställer mig är betydligt allvarligare.

I Sverige har vi ett förbud mot reklam riktad till små barn, denna lag måste väl även gälla för reklam för EU. Skulle denna reklam riktad till småbarn anses laglig så är det som jag ser det fritt fram för alla former av politisk reklam som riktar sig till småbarn, det ger inte resultat i valurnorna nu men om 15 år kan det få stor betydelse.

Hur skulle föräldrar och makthavare i Sverige reagera om det helt plötsligt blir så att våra barn dränks i politiska budskap direkt riktade till barnen.

Dagens nyheter

1 kommentar:

Erik Josefsson sa...

Kanske skulle en skola kunna vägra (och göra det tydligt med ett öppet brev till Margot Wallström och de där kontrollanterna som DN säger ska åka runt) och på så sätt tvinga fram en rättegång som reder ut om Sveriges förbud mot barnreklam går före EUs bestämmelser i den här frågan.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg