fredag 12 september 2008

Göra ont värre

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har beslutat att Hammarby tvingas hålla sin klacksektion på Råsunda stängd i nästa derby mot Djurgården den 20 oktober och AIK får betala 35.000 kronor i böter. Detta som straff för de bråk på läktaren som uppstod i det senaste derbyt de 2 klubbarna emellan.

Det är nu alltså klubbarna som blir straffade och inte huliganerna som förstörde. Det kan ju från förbundets sida se ut som om man nu tar till hårt mot huliganerna men detta drabbar inte huliganerna för fem öre utan bara klubbarna och de fans som sköter sig och som går på matcherna av kärlek till sin klubb och till fotbollen.

Att stänga av de speciella sektionerna som klackarna har innebär inte att problemen försvinner, problemet sprids bara ut på hela arenan i stället för att kunna begränsas till en liten del.

De enda som kan vara glada åt det här beslutet är huliganerna som nu får en chans att sprida sig över hela arenan och därmed får en chans att ställa till med ännu mera sattyg under matchen. Det kommer också att öka risken för konfrontation mellan klackarna utanför arenan.

Hur vi skall komma tillrätta med huliganproblemet har jag ingen direkt lösning på, det behövs en bra och konstruktiv diskussion om vilken läktarkultur som skall råda. Sen måste vi ha en diskussion om vad som är klubbarnas ansvar och vad som är samhällets ansvar.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg