tisdag 16 september 2008

Rena bluffsajter på Internets bakgård

En norsk porrsajt har använt sig av bilder på schlagerstjärnan Elisabeth Andreassen. Nu vill artisten att webbplatsen stängs.

Jag kan förstå att hon är upprörd över hur bilder på henne används men faktum är att användandet av bilderna kan vara fullt lagliga eftersom det går att köpa bilder på kändisar från i princip varje bildbyrå som existerar.

Elisabeth Andreassen tror inte att det finns några nakenbilder på henne på sajten om dom inte är manipulerade, det gör att jag börjar undra om hon inte vet vilka bilder som hon varit med på och som kan tänkas finnas.

Jag tror inte att det finns några direkta porrbilder på den där sajten utan jag tror att det är en sajt som tjänar sina pengar på att leta upp bilder på kändisar i mindre smickrande situationer eller bilder där deras klädsel inte varit i den bästa ordning. En ren bondfångarsajt med andra ord.

Det finns mängder av liknande bluffsajter över hela Internet och dom brukar marknadsföra sig av just den typen av bilder, exempelvis så har mången sådan sajt tjänat grova pengar på madonna och bilderna från hennes bok sex.

Det står att innehavaren av sajten nu har avslöjats och det låter som det skulle vara en verklig bedrift. Att ta reda på vem som äger en sajt eller åtminstone vem som äger domännamnet är en procedur som tar minst flera sekunder.

För att ni skall kunna göra denna svåra bragd så bistår jag er härmed med en länk där ni kan få reda på vem som äger en adress eller vem som har ett visst ipnummer.

Söksidan

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg