tisdag 16 september 2008

Mittens död

Enligt en undersökning av Synovate som presenteras i DN idag så har 248 000 väljare bytt sida från alliansen till socialdemokraterna sedan valet 2006.

Jag tänker inte upprepa en massa siffror här för dom har ni redan läst men det man kan konstatera är att centern är dt parti som tappat minst till socialdemokraterna, det kan bero på två orsaker att de centerväljare som var på väg till socialdemokraterna gick när partiet och socialdemokraterna arbetade tillsammans med budgeten

En annan slutsats jag drar av dessa siffror är att den analys jag tidigare gjort att valet 2006 var ett missnöjesval där människor inte röstade för Reinfeldt utan mot Person är riktigt, för det enda som egentligen i praktiken har ändrats sen valet är att Persson avgått och Sahlin tillträtt.

Sen så har jag en svag aning om att många tidigare moderater är besvikna på sitt eget parti och därför har sett över alternativen och med tanke på hur socialdemokraterna gått åt höger så är det idag ingen skillnad på att vara moderat på vänsterkanten i partiet eller sosse på högerkanten i partiet.

Det som är lite trist med det faktumet är att mitten partierna totalt har spelat ut sin roll

Om dessa siffror håller i sig fram till valdagen så får Reinfeldt sina 4 år men inga fler, men det är långt till nästa val och mycket kan hända under resans gång

Dagens Nyheter

Svenska dagbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Märkliga regeringstider, det är nästintill knäpptyst från stadsministerns sida och oppositionen är ännu tystare, ändå sluter folk upp i det ena eller det andra ledet. Borde inte vikande väljare ansluta sig till dom partilösa i ett sådant läge?

För med handen på hjärtat, vad har Mona sagt och gjort sedan Estonia och Toblerone som gör att hon förtjänar fler röster?

Anonym sa...

Två av fyra mittenpartier är förvisso på falklrepet, men för de övriga två ser det ljusare ut, inte minst för Socialdemokraterna.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg