tisdag 16 september 2008

Ryssland rustar upp

Premiärminister Putin meddelade idag att Ryssland ökar sina militärutgifter med 27 procent nästa år.

Både president Medvedev och premiärminister Putin är helt överens om att de ryska styrkorna måst rustas upp och bli bättre.

Där föll visst allt prat om att det inte finns några militära hot i vårt närområde till marken lika fort som en gök som blivit skjuten med luftvärnskanon. Det som vi i Sverige har gjort är inte att ökat mängden pengar försvaret får utan bara omfördelat dom. Det kanske är en bra ide om vi inte tar en funderar på om vi kanske borde se till att försvaret har råd både med förband och material.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, för om vi är riktigt duktiga idioter och lägger vårt BNP på försvar, ja då har vi ju betydligt större chans att klara ett rysk anfall?

Vi har i dagsläget 0% chans att klara av en rysk attack och om vi ökar vår försvarsbudget med 1000% så har vi, ja just det, fortfarande 0% chans.

Sverige är en imbecill i världspolitiska sammanhang och vi måste komma över vår obetydlighet som nation. Vi är 8-9 miljoner människor, världen består ca 7 miljarder.

Vill vi göra oss viktiga eller oumbärliga för andra, gör vi det genom att vara tillgängliga för de länder som behöver oss, dvs inte USA utan ex u-länder på väg mot demokrati och utveckling. Det måste finnas ett behov av Sverige.

Jag pratar givetvis om någon slags liberalism. Denna liberalism kan inte riktas mot vår lilla idiotklubb som kallar sig för fredsprojekt, även känd som EU. EU är inget fredsprojekt för någon annan än de som bor i EU.

Som exempel kan jag nämna hur vi (EU) stjälper afrikas bönder genom våra idiotiska och reaktionära jordbrukssubventioner och samtidigt undrar västvärlden vart och hur Al-qaida och andra radikala, anti-västvärldsgrupper lyckas rekrytera självmordsbombare för endast 5000 dollar som lovas till deras anhöriga. På savannen, that´s where. Snart är väl girafferna och lejonen villiga att sätta sig på en buss med dynamit fastspänt runt midjan.

Nej du, om du och FRA vill minska hotbilden från Ryssland och omvärlden, dessa sk "yttre hot", då får du lägga dina (våra) pengar på något vettigare än ett gäng 17-åriga finniga killar som ska springa runt o avlossa automatkarbiner à 50 kr skottet.

Här är lite idéer:

Skolor, utbildning, extra stöd till "unga" demokratier, informationsutbyte i form av högteknologisk kunskap mot råvaror (tex lära ett land hur de kan förädla sina råvaror (olja, diamanter, metaller) själva, så att de i sin tur kan bli självförsörjande mm. Tänk hur mycket vill skulle kunna exportera till afrika om deras befolkning hade pengar? Hjälper vi dem etablera en självständig ekonomi så hjälper vi oss själva. Vi blir alla rikare. Vi behöver inte bli fattiga för att de blir rika. Det är inte nollsummespel.


Självförsörjande länder behöver inte angripa andra länder för att överleva.

När vi pratar om liberalism idag har vi visst glömt bort att saker som borttagande av handelshinder måste ske globalt, inte bara innanför EU. Mao är vårt protektionstiska, nationalistiska, egoistiska tänkande fortfarande kvar, bara under annan flagg (nämligen EU).

Med allt detta sagt:

Självklart(!) får vi en reaktion i form av Rysslands upprustande, vi beter oss ju lika idiotiskt själva.

O vad var din lösning sa du? Större försvar? Vad tror du Ryssland gör då? Och andra med dem?

Tänk till lite, alt. kan du läsa lite spelteori så ser du hur felaktigt ditt förslag är, även ur ett egoistiskt eller strategiskt perspektiv.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg