Svenska dagbladet skriver idag om en studie om natriumglutamat och att den visat att den kan ha en koppling till fetma.
En studie som inte riktigt är helt klar men kanske ändå ger en liten ide.
Men varför tillsätta natriumglutamat i maten överhuvud taget eftersom den enbart är en smakförstärkare. Börjar man med riktiga råvaror så behövs ingen smakförstärkare för att det skall bli gott det blir det med automatik.
Den kanske används för att livsmedelsindustrin skall kunna dölja att allt som stopps in i maten inte är av den bästa kvaliteten.
Det är bra att användandet av denna onödiga tillsats minskar i Sverige vi alla konsumenter skall hjälpas åt och påverka riktningen genom att köpa det mest naturligt producerade vi kan
Svenska Dagbladet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg
1 kommentar:
Om de tycker att vi äter för mycket av maten kan de väl istället för MSG tillsätta något ämne som smakar jätteäckligt :)
Skicka en kommentar