lördag 6 september 2008

Udda Svamputflykt

Två personer greps i onsdags för narkotikabrott i en tjurhage utanför Söderhamn, dom hade tagit sig dit för att plocka svampen Toppslätskivling.

Toppslätskivling som är en svamp som om man äter den kan ge LSD liknande effekter och är därför narkotikaklassad, vilket innebär att den är förbjuden att odla, plocka, inneha eller sälja

Jag vet ju att det kan vara svårt att hålla naturligt växande svampar borta från en hage men det borde finnas något sätt att kunna minska ner växtligheten i värsta fall så får man väl gå in i hagen och manuellt slå sönder så många svampar man kan hitta om man vill slippa denna typ av svampplockare.

Svampen måste föresten vara attraktiv eftersom man frivilligt ger sig in i tjurhagen nattetid för att plocka den

Det jag frågar mig är om den ger den här effekten på människor hur fungerar den på de tjurar som gick i hagen då om dessa skulle råka äta ett eller flera exemplar av svampen.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

An7hrax sa...

För att få den så kallad "LSD effekten" för en mänska måste man inta en väldigt stor mängd svamp ca. 50 st för ett milt rus, och då skulle en tjurs massa behöva inta en mycket stor massa för att dom är störa än en mänska och jag tror inte det växte ens så mycket svamp i en hage. Och det dessa personer gjorde kanske var att rensa fältet från svamp, vem vet det går ju inte att bevisa direkt. Bara för dom hade en stor mängd på sig så betyder det inte att dom skulle inte dom kanske skulle förtära svamparna.

Och om man nu förstör svamparna som du föreslår så lär ju sporerna från svamparna ha större risk att sätta sig i marken igen.

Och sist men inte minst psilocybin rus är mycket olikt ett LSD rus, och kan vara rätt hälsosamt för den som intar det men även mentalt ohälsosamt. Ser heldre att folk tar en naturlig drog än en kemisk drog som LSD.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg