söndag 7 september 2008

Elefantmisshandel

Läser i aftonbladet nu om elefanten Xiguang som nu efter tre års rehabilitering kommit över sitt heroinmissbruk.

Nu är det ju så att elefanter normalt sätt inte är heroinister utan Xiguang hade oturen att fångas av djursmugglare som gav Xiguang bananer spetsade med heroin för att göra elefanten mera lätthanterlig.

Detta bevisar bara vad människan är kapabel till bara för att tjäna en extra slant.

Nu är det ju så att skulden inte bara ligger hos djursmugglarna utan den ligger hos oss alla som så fort vi får chansen gladeligt köper elfenbensprodukter utan att tänka oss för, eller ger dricks till den trevliga elefantskötaren som olåter oss fotograferas med deras elefant när vi är på semester.

Vill vi slippa läsa sådana här saker i framtiden så måste vi alla hjälpas åt att stoppa sådan här hantering med djur. Att inte uppmuntra det när vi är på semester genom dricks eller att utnyttja djuren för vårt höga nöjes skull är en ganska liten uppoffring.

Aftonbladet

1 kommentar:

An7hrax sa...

Shit, stackaren... Finns det folk som vill se elefanter i Thailand så kommer det alltid finnas sånt här. "tur" att dom inte bara sköt av han direkt utan gav elefanten metadon. Men ditt inlägg gör ju inte saken bättre och du lär ju inte ha tänkt på hur illa djur behandlas tidigare så varför klaga nu ? och du lär ju inte bry dig om ett par dagar heller.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg