tisdag 16 september 2008

Var är den ekonomiska ersättningen

USA kommer nu via sin ambassad i Sverige att påbörja ett smått unikt samarbete med Södertälje för att stödja Södertäljes arbete med att integrera de flyktingar som De tagit om hand. Flyktingar som kommit till Sverige tack vara USA:s agerande i Irak.

Satsningen riktar sig till samtliga ungdomar i Södertälje och kommer att innehålla bland annat information om vilka möjligheter som finns i samhället.

- De kommer till exempel att berätta om hur man söker visum och stipendier. Det finns ju bra möjligheter att få finansiering för att plugga utomlands, säger Anders Lago (s).

Anders Lago måste vara den största optimist som finns om han tror att detta kommer att hjälpa de ungdomar som kommit hit nu som flyktingar. Det USA kommer att göra är att dammsuga Södertälje på de duktiga ungdomar med höga betyg som finns och sen erbjuda dom bra möjligheter att kunna studera i USA.

Om USA verkligen velat göra en insats för Södertälje så hade en fet check till Södertälje kommun varit betydligt bättre.

Denna satsning är nog mer till för att USA skall kunna marknadsföras sig själva i Södertälje och hjälpa sina egna företag, men det låter snyggt om man kallar det något annat

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så här har USA gjort även i förorter till Paris: man går in och försöker påverka attityder hos unga invandrare som man ser som potentiella terrorister, det är inget unikt för Södertälje. Här i Sverige påstår man att det är ett tack för flyktingmottagandet, och det går korkade svenska journalister på, i Frankrike var amerikanerna mer öppna om syftet med det hela.........

Anonym sa...

Det är ju förjävligt - starta ett krig mot allas vilja och sen tvinga andra att betala för ens egen idioti. Vad fan är "utbyte" för ersättning??

Det enda som händer är väl att dom riktigt duktiga bland dom nyinvandrade irakierna drar till universitet i USA så blir det ännu värre före Södertälje.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg