tisdag 16 september 2008

Förakt för människors liv

Beslutet att låta helikopterläkarna i Stockholms läns landsting bli kvar på marken och i stället rycka ut med bil möts nu av skepsis från andra landsting.

Många andra landsting ser det som en klar resurs att läkare fort kommer fram till platsen där den behövs eftersom det handlar om minuter när det gäller att rädda liv. I vissa fall även sekunder.

Men med tanke på hur majoriteten i Stockholms landsting fungerar så kommer de och framför allt landstingsrådet Gustav Andersson att ändra sig förrän det börjar drälla in rapporter om att människor dörr för att läkarna suttit fast i bilköer.

Det är tråkigt att se alliansens förakt för människoliv avslöjas så kapitalt.

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars alla människor som dagligen råkar ut för en olycka eller akut sjukdomstillstånd, när det bara finns en hkp-läkare i Sthlm. Undrar vem som räddar livet på alla andra, med tanke på att hkp bara har ett fåtal utryckningar per dygn!
Vilket dock gör att hkp-läkarna oftast är mkt kompetenta badmintonspelare!

LasseB sa...

Anonym av din kommentar så antar jag att du inte har en aning om i vilka områden som en helikopterläkare kan vara värdefull, en helikopterläkare gör absolut ingen skillnad för de som bor i tätort men faktum är att stora delar av Stockholms läns landsting består av skärgård med en mängd små öar och det är där som en helikopterläkare gör skillnad. Eftersom patienten då kan komma under vård snabbt i stället för att först transporteras med båt ett par timmar.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg