fredag 3 oktober 2008

Björklunds öpningstal

Folkpartiets partiråd har inletts med ett tal av Jan Björklund, i praktiken å verkar han inte ha sagt något ab intresse utan lat på i sina vanliga spår utom på en viktig punkt han erkänner att hanteringen av FRA-lagen var dålig och att regeringen kunnat hanterat frågan bättre och lyssnat på kritikerna tidigare.

Det är ännu inte för sent att göra rätt i FRA-frågan genom att ta om hela processen från början snabbt och effektivt.

Att han kritiserar Mona Sahlin för att säga att om hon får makten så kommer lagen att rivas upp är både rätt och fel. Han har rätt i kritiken så långt att det behövs en hållbarlösning för Sveriges underrättelseverksamhet och lagen som styr kan inte ändras varje gång det byts regering Men han har ändå fel i kritiken för Det Mona Sahlin vill är att skapa lagen genom en parlamentarisk utredning. Ett alternativ som jag tycker vore det bästa.

Sen när Björklund kritiserar oppositionen och kräver att de skall lägga ett gemensamt budgetförslag och hävdar att oppositionen inte är redo att leda Sverige så känns det bara som gammal kanonmat från hans sida.

Ibland undra man om någon är redo att leda Sverige

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Anonym sa...

...han sa något mer som var intressant, - Medborgarna ska kunna veta allt om myndigheterna, men myndigheterna ska inte kunna veta allt om medborgarna, sade Jan Björklund.
Vilken slemmig jä... detta är vad motståndarna till fra-lagen hela tiden har hävdat. Nu försöker han göra det till sitt eget åsikt, med hans agerande i fra debatten skulle han skämmas.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg