torsdag 30 oktober 2008

Fånigt vägverket

Vägverket har nu visat upp en fantastisk kreativitet eller åtminstone en av verkets tjänstemän.

Verket godkänner inte en personlig registreringsskylt med lydelsen X32IARO eftersom om man läser den baklänges i en backspegel med lite god vilja kan läsa ut ordet oralsex.

Jag undrar hur lång tid denna tjänsteman la ner på att undersöka skylten för i ärlighetens namn så hade nog inte jag kommit på iden att studera texten via en spegel för att leta dolda budskap.

Det vore önskvärt om hela vägverket visade upp samma kreativitet när det gällde att se till att våra vägar var i ett acceptabelt skick också.

Men vägverket fungerar väl som alla myndigheter att kan man hitta på ett sätt att jävlas med oss vanliga människor så går man hur långt som helt för att göra så men är det något som verkligen behöver ordnas till då finns det inga resurser.

Och vart vägverkets resurser går till vet vi ju nu, de går till att köpa speglar till handläggarna så att de kan tillfredställa sina sexiga fantasier på oss vanliga människors bekostnad

DN allt om motor

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Stationsvakts tankar om detta

9 kommentarer:

Thomas Olausson sa...

Om man arbetar på den avdelningen på Vägverket lär man vara luttrad. Det tog knappast många sekunder att räkna ut att en till synes meningslös text för åtta tusen spänn var menad att lura handläggaren. Visst klarar vi av ordet oralsex egentligen i vårt samhälle men när man letar efter värre kombinationer och i rutinarbetet upptäcker det här, ja då är ju arbetet ändå utfört och ett avslag tar inte mer tid då. Det lär ju dessutom finansieras av ägarens utgift…

Anonym sa...

Visst kan man tycka att det är fånigt av VV,men fånigast är ägaren.Om han nu trodde att den kombinationen skulle lura någon.
Det är nog inte vägverket som ser sex överallt,men de har väl fått lära sig att göra det...
/Cecilia

Klas sa...

Kul grej det där. Verkar som om många ställer (kanske inte här dock) sig bakom personen som ansökte om nummerskylten. Frågan jag ställer mig är vem f*n är så j*vla att vara villig att betala 8000(!)kronor för att åka runt med en nummerskylt där det i BACKSPEGELN går att utläsa ORA123X (menat oralsex)? Haha, vilken idiot. Jag tycker synd om honom/henne (dock troligen en han tyvärr...)!
Skänk pengarna till fördel för dem som skadas årligen inom trafiken, de lär ha mer nytta av de 8000 kronorna.
Tack för mig, trevlig helg!

Anonym sa...

Det är inte alls "fånigt" av dem, utan helt förnuftigt. På en väg kan man lätt se det i backspegeln och då kan det vara störande för almänheten. Vad säger ni om ett barn skulle se det och lära sig ett sånt ord så tidigt?? Det är ni som tycker att det ska vara acceptabelt som är fåniga.

Kalle sa...

Anonym:
Så du menar att ett barn kan läsa ut ordet av den kombinationen och därav lära sig det? Om barnet inte har någon referens till ordet är det tveksamt om dom ens ser det. Har dom en referens och alltså hört/sett ordet tidigare så kan dom ju bevisligen redan det. Dessutom behöver barnet se skylten spegelvänt vilket ytterligare drar ner sannolikheten för att det stackars barnet behöver utstå ett så fruktansvärt och dekadent uttryck.
Hur hemskt är det öht att ett barn ser ett sådant uttryck? Mycket värre är det definitivt att sådana ord framkallar ett anfall av moralpanik hos vissa...

Anonym sa...

Du presenterar fallet som att en person oskyldigt lagt fram ett önskemål till sin registreringsskylt och att vägverket sedan bara för att jävlas hittat på en obscen betydelse för att kunna neka denna person hans önskan.

Sanningen är ju att personen valt skylten just för att den är obscen, men vägverket överlistade honom.

Ansökaren tänkte sig garanterat skylten som "ORALSEX baklänges", och inte "X32IARO". Skulle du anse det lika fånigt om vägverket nekade skylten "ORALSEX" rättvänt?

Anonym sa...

Jag tror vägverket inte behöver ha så stor fantasi men jag tror de behärskar sökmotorer på internet.
Det här var faktiskt inget nytt utan man hittar lätt länkar till folk som roat sig med detta i flera år.
http://licenseplateprofiles.com/international/x32-iaro.htm

Andreas sa...

Just x32-varianter är rätt vanliga, så det krävs inte så mycket kreativitet för att upptäcka det. Men att sätta stopp för användningen av ett personligt registreringsnummer på grund av att det (med viss ansträngning) kan tolkas som något olämpligt om man spegelvänder det - det är tamejfan det löjligaste jag har sett i myndighets-Sverige på länge. Skitlöjligt av vägverket, faktiskt.

Vad kommer härnäst? Ska det bli förbjudet att ha sifferkombinationen 316 (Bibeln, Joh 3:16: "Så älskade Gud världen...") för att det är kränkande för icke-kristna? Ska bokstaven M förbjudas för att den kan anses symbolisera Muhammed och därmed kränker muslimer? Ska siffran 6 stoppas eftersom den uttalas "sex" och därför handlar om att knulla?

Vadå överdriver? Det är ju löjligt. Ju.

Anonym sa...

Jag tror inte man behöver vara luttrad ens. Alla som har kört bil (vilket vissa som kommenterat här knappast verkar ha gjort) så vet man att man i princip en gång i sekunden tittar i backspegeln/sidospeglarna.

Så om Vägverket inte hade klurat ut "spegelvända skyltar" långt innan denna och samtidigt stoppar vissa ord - hur smarta hade de varit då? Så, så löjligt tycker jag inte det var Andreas. Löjliga är däremot dina aningens mer långsökta jämförelser med bibeln osv.

Sen kan man ju förstås ifrågasätta handläggare som väljer vad som är lämpliga ord.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg