onsdag 1 oktober 2008

Go Horace

Horace Engdahl har i en intervju lyckats reta upp det amerikanska sinnet i litteratur kretsar genom att häda att amerikanska författare är för känsliga för det som gäller i deras egen masskultur.

Detta ha nu fått de amerikanska litteraturkännarna att gå i taket. Varför kan man ju undra eftersom i USA så är det masskultur som gäller i första hand och även de amerikanska författarna vill sälja.

Problemet tror jag i stället ligger i att de amerikanska förläggarna inte har fått vara med och äta den goda kakan speciellt ofta som ett nobelpris i litteratur innebär.

Det är ju bara att konstatera att nobelpriset i litteratur skall delas ut till en enskild författare utan hänsyn till nationalitet vilket i mitt tycke svenska akademin lyckats med, sen kan man ju alltid diskutera deras val av vinnare men deras integritet är som jag ser det oantastlig.

Dagens Nyheter

Svenska dagbladet samt här

CNN

1 kommentar:

Johan sa...

Du menar att det inte är masskultur som gäller i Sverige? Doobidoo, Allsång på Skansen, och Så Ska Det Låta toppar tv-listorna. Och i bokhandeln har du deckare efter hjärndöd, fantasilös deckare.

Snacka om att kasta sten i glashus.

En god bok är ett resultat av en god författares fantasi, inte vilket land man fötts i.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg