torsdag 9 oktober 2008

Lösningen är nolltaxa

SL har problem med falska SMS-biljetter, men till skillnad från övriga falska biljetter så gör idag SL ingen polisanmälan när en sådan påträffas på grund av att SL inte får beslagta mobiltelefonen. Jag förstår inte varför ett beslag av mobiltelefonen skall vara nödvändig för en polisanmälan, det som är viktigt är väl att dokumentera den falska biljetten vilket kan ske genom att den fotograferas av, dels en riktig närbild och en där mobilen och mobilinnehavaren syns, för att ytterligare säkerställa att dokumentationen blir riktig så kan hela processen videofilmas.

Men för att helt slippa dessa problem och de kostnader som det medför så kanske det är dags att tänka i nya banor. I dag så bör ju så många som möjligt åka kollektivt för att hjälpa miljön, det hävdar i alla fall många politiker.

Samma politiker motsätter sig samtidigt den effektivaste åtgärden som finns för att öka åkandet med kollektivtrafik, nämligen nolltaxa i kollektivtrafiken. Visst en sådan åtgärd skulle kosta men är inte miljön värd det priset.

Dessutom så skulle kollektivtrafiken slippa en del utgifter bland annat för alla kontrollanter samt för sina ombud som säljer biljetter

Svenska Dagbladet

1 kommentar:

Göran sa...

Hej! Du har lagt din google-annons farligt nära knappen där man skapar en kommentar. Google-team skulle inte gilla detta. Det finns många avundsjuka människor som inte skulle tveka att göra en anmälan till Google om detta. Vet inte om din tanke är att folk ska klicka "fel" vilket är ganska lätt. Å andra sidan kostar det inget för besökare att klicka på den. För övrigt kan tilläggas att google-team stängde av mitt konto av en liknande anledning. Ville bara berätta det för dig.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg