onsdag 22 oktober 2008

Mer om biljetter

Aftonbladet fortsätter idag att presentera historier om hur biljetthanteringen till stora konserter har gått till, nu ytterligare ett vittnesmål om att det i en butik matats ut stora mängder biljetter som sålts direkt vidare till svartabörsen.

Det verkar som om fusket var satt i system och det i en ganska stor skala en så pass stor skala så att biljettbolagen inte kan ha varit omedvetna om vad som pågått. Att de nu regerar är snarare et försök att rädda sitt eget skinn än omsorg om biljettköparna.

Många anser att det skall vara förbjudet att sälja vidare biljetter för mer än vad som biljetten kostat i original och jag håller med till viss del men som jag sa igår ett pålägg på 25 procent kan vara skäligt om man blir tvungen att sälja biljetten av någon anledning.

Det måste uppenbart till en lagstiftning här eftersom biljettbolagen stjäla inte kan eller vill göra något åt situationen.

Men att svarta börshajarna vill tjäna pengar det framgår tydligt när man läser om att de även uppfinner konserter som de säljer biljetter till konserter som aldrig kommer att äga rum. Ett sådant förfarande måste väl vara bedrägeri och inget annat.

Det måste ske någonting om vi inte totalt skall lämna över till den kriminella marknaden att förse oss med biljetter.

Fick en länk till en vettig namninsamling i kommentarerna som jag lägger ut så att alla kan skriva på den.

Namninsamlning mot svarta börshajarna

Aftonbladet

Aftonbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2508

Anonym sa...

Den som är står som Managing Director för sajten globalticketservice.com och som alltså sålde de fejkade biljetterna till LiveNation nås tydligen på:

Jonas A. Baardsen
Phone: 0047 2220 2008
E-mail: mail@globalticketservice.com

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg