tisdag 7 oktober 2008

Robinsson återanvända tv-koncept blir trista

Expedition Robinson detta flaggskepp i tv-världen programmet som skapade begrepp som mobbnings-tv och förnedrings-tv kommer att återkomma.

Denna gång är det Tv4 som anser att lite vuxenmobbning är bra underhållning och vill sända.

Det som förvånar mig är att det så snabbt har anmält sig så många personer för att vara med. Tv4 säger sig inte kvotera någon grupp när de väljer ut deltagare, då kan de väl göra som så att de som absolut först anmälde sig är de som får vara med. Så kommer de inte att göra de kommer naturligtvis att välja ut de deltagare som kan tänkas ge bra tv.

Jag tror inte att succén kommer att upprepa sig, det hade varit betydligt mera taktiskt av Tv4 att skapa sig ett eget koncept och sen köra det. Men det var just det att skapa sig ett eget koncept. Tv4 har byggt hela sin produktion på att köpa färdiga format och sen låtsas som om de kommit på något nytt, jag kan ärligt talat inte komma på en enda originalidé som Tv4 haft.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

2 kommentarer:

TexasSwede sa...

Här i USA har precis 17:e omgången av Survivor (engelska namnet på Robinson) startat. De kör 2 omgångar per år.
Nu har jag aldrig kollat på den svenska varianten, men de flesta åren har Survivor varit helt godkänd. De byter ju plats varje år, innevarande omgång är i Gabon i Afrika, förra var i Kina, de har varit i Australia (Outback) och ett par gånger i Afrika, Costa Rica, Amazonas, Fidji, Cooks Island, etc. Så dels är det inte samma gamla ö varje gång, dels kör de lite olika koncept. Två lag, och ett par gånger fyra lag. En gång olika etnicitet på de fyra lagen (vita, färgade, asiater och hispanics). Även svenska versionan har väl kört "All Stars" med gamla favoriter, men för nåt år sedan körde de "Fans vs Favorites", ena laget var tittarfavoriter från föregående säsonger, andra laget var tittare som var fans av showen.
Så i USA lyckas de hålla intresset uppe, även om förmodligen tittarsiffrorna inte är som de första åren. Skulle rekommendera att ladda ner Survivor från lämplig Bittorrent-site och jämföra produktionen med den svenska...

Jacob sa...

Det värsta är väl att det förmodligen blir sliskbollen Jihde som blir programledare.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg