tisdag 7 oktober 2008

Tomma löften är billiga

Efter dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani startade en stor debatt om gatuvåldet. Efter initiativ av Anton Abele så startade föreningen ”stoppa gatuvåldet”

Det var ett stort möte i kungsträdgården där många fina ord sades både av politiker och av företagare och det utlovades guld och gröna skogar till kampen mot gatuvåldet allting lät enormt bra med alla dessa vackra ord och löften. Tyvärr så har det nu visat sig att det var vackra ord och ingenting mera.

Föreningen har stora problem att få tag i pengar till sin verksamhet, pengar som när debatten var som hetast utlovades i mängder. De löftena var bara ett spel för galleriet och var inget värda, att lova pengar gav ju då en stunds positiv publicitet gratis och när det inte kostar något så kan man ju ta tillfället i akt.

Jag vet inte vilka exakt som utlovade pengar men jag hoppas att någon kan upplysa mig om det, De företag och politiker bör antingen bojkottas eller röstas bort så fort det bara går.

Kampen mot gatuvåldet måste fortgå hela tiden och alla måste engagera sig i den och dra sitt strå till stacken.

Dagens Nyheter

2 kommentarer:

Krastavac sa...

Fast om man inte presenterar någon lösning på hur man ska stoppa gatuvåldet förutom "sluta gatuvålda!" och inte heller ger någon som helst förklaring till varför det finns gatuvåld (social, ekonomisk, psykologisk, historisk osv) så kanske man får skylla sig själv?

Dessutom så är det ju kul att påpeka vilka åtgärder som politikerna tog direkt efter Riccardomordet. De ökade polispatruller i förorterna och skyndade på öppningen av nya stationer där. Nattvandrare ökade och sina patruller i samma förorter och det talades om att nå ut till "unga invandrargrabbar" och tala om våldet.

Efter att några vita rimemanskillar sparkat ihjäl en annan rik kille på Kungsholmen!

GG sa...

Så vitt jag vet har de inte ansökt om någon form av föreningsbidrag.

Föräldravandrarna på östermalm har fått 100 000 kr som stöd för sin verksamhet. De har över 300 medlemmar. http://www.foraldravandring.se/foraldravandring/extern/start.php

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg