tisdag 14 oktober 2008

Sent skall syndarna vakna

Stadshusalliansen gör mer eller mindre en kovändning i sin bostadspolitik nu när de säger att inga fler hyreslägenheter i Stockholms innerstad skall ombildas till bostadsrätter. Vad som lett fram till det beslutet kan man undra, är det så att beslutet kommit till för att de kommit på att det inte längre är möjligt att sälja ut stockholmarnas gemensamma intressen till starkt rabatterade priser och låta vinsterna hamna någon annanstans än hos skattebetalarna.

Det som är lite märkligt är att trots att de säger att det är stopp för ombildning av bostäder så skall alla intresseanmälningar som kommit in behandlas, med andra ord så kommer om alla dessa godkänns snedfördelningen på bostadsmarknaden bli ännu större.

Det som behövs är ett ökat byggande av hyresrätter likväl som bostadsrätter samt att inga flera hyresrätter får ombildas.

Att alliansen i Stockholms stadshus nu har insett att det faktiskt är kommunens ansvar att se till att det finns tillgängliga hyresrätter får man bara se som att de vaknat till och insett att det behövs alternativ om man skall kunna tala om valfrihet.

Dagens Nyheter här, här samt här

Svenska Dagbladet här

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg