måndag 13 oktober 2008

Skojig annons

Aftonbladet berättar idag om läkemedelsverkets nya annonskampanj mot illegala läkemedel på nätet. Jag måste erkänna att när jag såg annonsen i tidningen så undrade jag var i .., som pågick men ganska snart så ramlade polletten ner och jag skrattade åt ironin i att göra denna typ av annonsering för att nå sitt mål.

Det som är tråkigt är att troligtvis många av dom som besökt sajten antagligen gjort det i förhoppningen om att kunna köpa läkemedel till en billig penning eller att dom varit ute efter det amfetamin som nämndes i annonsen.

Att göra en sådan här annons är bra eftersom den sätter tummen på problemet med handeln med läkemedel på Internet.

Det är ju tyvärr som det sägs i annonsen att många av de läkemedel som säljs på Internet har inga som helst tester utförda eller några som helt bevisade effekter, har man tur så får man socker piller men har man verklig otur när man köper medicin på nätet så kan man i stället för ofarliga värktabletter få någonting som snabbt avlivar en vilket i och för sig tar bort värken men med en extremt obehaglig biverkning.

Jag kan inte förstå att någon kan vara så jubelkorkad att den ens för en sekund kan tro att de läkemedel som säljs på nätet skulle vara lika bra eller bättre ‘än de läkemedel som säljs via de normala vägarna, det vill säga via seriösa apotek.

Aftonbladet

1 kommentar:

FlingFlong sa...

Tycker också sidan är klockren. Förvånansvärt många som inte tycker det dock. Jag har ett förslag. Låt skiten fortgå, men alla som använder dylika okontrollerade preparat och/eller sprit får ingen svensk sjukvård eller hjälp. Varken för felmedicinering eller skrumplever. Låt dom som förespråkar "eget ansvar" STÅ för det. Dom vet ju alltid bäst i alla fall! Vi som super 2 gånger per år behöver inte grina illa om spriten kostar pengar. Vi som köper medicin på apoteket känner oss trygga och vet att vi får det som avtalats.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg