tisdag 21 oktober 2008

Tröttsam raportering om ett trött verk

Dagens Nyheter och Aftonbladet visar idag upp en fantastisk skicklighet på att skapa nyheter när de rapporterar att fyra av tio vägkameror är avstängda de menar då de automatiska övervakningskameror för hastighet som finns längs med våra vägar.

Jag undrar var nyheten finns för det har ju sedan länga varit allmänt känt att alla kameror inte är aktiva alltid några är alltid borta ur systemet men vilka som är det går ju inte att säga.

Det som kanske är svagt är att det tagit sådan tid att ställa om systemet efter hastighetsreformen som genomfördes nu i höstas. Det hade varit en nyhet att arbeta med myndighetens långsamma hantering av trafiksäkerheten.

Kamerornas främsta uppgift är att få ner hastigheten och att därmed rädda liv, men i medias rapportering så låter det som om kamerornas främsta uppgift vore att bötfälla bilister.

Oavsett om kameran fungerar eller inte så har den samma avskräckande effekt och det är just det som är meningen.

Dagens Nyheter

Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Kameror har uppgift att bringa skatteintäkter. Hade man velat rädda liv då hade tex flyg varit subventionerat av staten. Risken att skadas eller dö då man flyger i 900km/h är mycket mindre än färdas i en bil i 30km/h.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg