onsdag 15 oktober 2008

Udda skönhetsideal

Läser i dag om Donna Simpson som har som mål att bli världens fetaste kvinna, Donna har 165 kilo kvar till sin idealvikt.

Donnas drömvikt är inget som någon människa kan rekommendera för en sådan vikt är en rak linje mot träfracken.

Men Donna är inte ensam i att som stor kvinna kunna tjäna pengar på att visa upp bilder på sig själv på Internet, att det nu kommit en trend med stora kvinnor och då menar jag stora på Internet är tror jag en motreaktion mot det sjuka skönhetsideal som varit gällande fram tills nu.

Det hittillsvarande skönhetsidealet har ju varit att en kvinna för att vara snygg skall se ut som en härjad pundarbrud i sista stadiet av anorexi.

Det nya med det som kallas BBW känns som en motreaktion och en vilja att kvinnor skall vara naturliga och se ut som kvinnor gör.

Men i Donnas fall så kanske det har gått en aning fel åt andra hållet, det bästa vore väl om vi hade ett ideal som byggde på att människor ser ut som de gör utan att behöva förstöra sina kroppar åt något håll.

Aftonbladet

2 kommentarer:

Kimberly sa...

En aning fel? Käpprätt åt skogen och alldeles för långt åt andra hållet. Om man ser ut som henne är hälsoriskerna så stora att man kan i princip falla död ner när som helst när hjärtat inte orkar längre! Jag tycker verkligen synd om hennes stackars barn.

Termo sa...

Det är inte bara kroppen som är för stor utan hjärnan som är för liten.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg