onsdag 15 oktober 2008

Handhygien

I dag så slår både Svenskan och Aftonbladet på i sin rubriksättning och hävdar att var fjärde engelsman går omkring med avföring på händerna. Sanningen är den att så många går omkring med bakterier från avföring på händerna, ofta ovetande eftersom dom har tvättat händerna, ja dom allra flesta i alla fall.

Problemet med handhygien är just själva tvättningen för ofta så är vanlig tvål inte tillräckligt för att få bort alla bakterier, den räcker för att ta bort den osynliga. För att ordentligt få bort alla bakterier så måste man tvätta händerna med en bakteriedödande tvål samt även använda tvättsprit på händerna efter tvålen.

Tyvärr så är många av de tvålar som säljs mer till för att lukta gott och löddra än för att göra riktigt rent. Tvättsprit är mer eller mindre omöjligt att få tag i som vanlig konsument, vilket är synd eftersom det förhindrar många sjukdomar.

Läste om ett dagis som fått ner antalet sjukdagar genom att banen börjat använda tvättsprit som komplement till tvålen, ett resultat som är bra för samhället men kanske bäst för barnen som slipper bli sjuka.

Varför finns det inte tvättsprit på flera ställen och offentliga toaletter kan man fråga sig.

Svenska Dagbladet

Aftonbladet samt här

2 kommentarer:

Petra sa...

Tvättsprit är en bra idé. Vi hade det hemma (fick tag på det via kontakter inom vården) tilsl dess min f d sambo fick för sig att snapsa skiten.
Nu är han dock borta men spriten är fortfarande inte tillbaka.

Henrik sa...

Hej,

Du kan köpa sprit på apoteket. Alternativt så kan du kontakta någon av http://www.lahega.se/ återförsäljare och be dem köpa hem åt dig (men då blir det ej styckvis utan hela lådor)

Mvh
Henrik

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg