onsdag 15 oktober 2008

Verklig miljöbil

Det Franska företaget MDI (Moteur Develeopment International) har nu kommit fram med beviset att det går att konstruera en bil som går helt utan fossila bränslen, ja den till och med går på luft.

De kallar sin konceptbil för AirPod One, en bil som bokstavligt talat går på luft, den klarar av 20 mil på en tankning eller skall vi kalla det fyllning.

När man läser om sådana här framsteg för den miljövänliga tekniken så blir man lite ledsen när man tänker på de politiker som säger sig värna om miljön men som inte lägger två strån i kors för att hjälpa fram den nya tekniken men däremot vill lösa alla miljöproblem med skattehöjningar och straffavgifter.

Nu när det även finns en fungerande teknik för att få bilar att gå på luft så undrar jag varför inte våra politiker världen över tar det enkla beslutet att från och med år 2020 så får inga bilar eller fordon säljas som drivs med fossila bränslen, för att ett fordon skall få säljas efter det datumet så skall det gå att framföra på antingen metanol, biogas eller luft.

Alla tre är tekniker som redan finns klara att använda det gäller bara att sätta hård press på bilindustrin att använda dessa och sluta gömma sig bakom diverse hybrider som ändå går på fossila bränslen.

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är inget vidare på teknik va???
En fullständig nolla skulle jag vilja påstå.
Läs på bättre nästa gång. Du tror nog t o m på Al Gore?
Bilen drivs av komprimerad luft och varifrån kommer energin som komprimerar den??
Kärnkraftverk troligen, det är ju en bil från grodätarland.

Roland sa...

Håller med "anonym" i sak men man behöver inte vara så otrevlig i tonen!?

Sant att det låter jättebra med att köra på luft men vart kommer den komprimerade luften ifrån? Jo, el eller bränsledrivna kompressorer. Och även om kompressorn är eldriven som det står i artikeln så måste DEN elen produceras på något sätt?
Beroende på var i världen man finns kan det då handla om vatten-, kol-, olja- kärnkraft osv. Alla dessa är INTE miljövänliga heller!

Eftersom artikeln står i Aftonbladet så finns det så klart inga följdfrågor, ifrågasättanden eller bakgrundskontroll!

För mer nyanserad information med fakta rekommenderas: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article14870.ece

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg