fredag 3 oktober 2008

Ville nog väl men gjorde fel

En 7-årig pojke bröt sig in på krokodilfarmen i Alice Springs i Australien och satte där igång att mata krokodilerna, någonting som kunnat vara gulligt om han nu inte matat krokodilen med farmens andra djur.

Denna händelse väcker många frågor för det första vilken tillsyn hade föräldrarna över sin lilla telning eftersom han kunde göra detta utan deras vetskap.

Sen kan man ju diskutera säkerheten på krokodilfarmen om en 7-åring kan bryta sig in och komma in i anläggning så här långt så måste nog säkerheten på farmen ses över, det skall vara i det närmaste omöjligt för en 7-åring att öppna burarna till djuren och kunna ta ut dessa.

Nu vill farmen stämma pojkens föräldrar för den skada som han åsamkat, men frågan är om inte deras uppenbart bristande säkerhet varit en bidragande orsak till händelsen.

Någon bör snarast sätta sig ner och prata med denna företagsamma 7-åring om rätt och fel och om vad som kan sägas vara djurplågeri och vad som är att vara snäll mot djuren.

Aftonbladet

6 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Ville nog väl? En 7åring som gör inbrott, dödar flera djur för att sen nöjt titta på när en stor krokodil äter upp dem är det definitivt något fel på. Att skylla på föräldrarna är alldeles för enkelt såvida de inte uppfostrat honom till att bli just psykopat...

Anonym sa...

Pojken tyckte nog det var spännande och kittlande att se vad som hände när han slängde ner djuren till krokodilen. Gör man så när man är vuxen är man psykopat; som barn har man nog tendenser till att bli en psykopat.

Många människor kanske kan relatera till att det just skulle vara aningen intressant/spännande att bevittna skådespelet som utspelar sig efter att man gjort som pojken ; men vämjelsen av det vinner ändå överlägset hos alla normala människor.

Anonym sa...

Ville väl? Är du helt från dina sinnen?

Diktor sa...

Jocke, inse att en 7-åring inte kan se skillnad på rätt och fel ännu. Det har inget med uppfostran att göra, utan är ett biologiskt faktum. Han tyckte nog själv att han var snäll och ville bara väl.

Anonym sa...

Inte okänt att barn som dödar och plågar djur oftast begår allvarliga brott mot människor när de blir äldre.
Kanske dax att ta ungen till läkare..

Anonym sa...

Tror knappast att ungen ville väl, snarare att han är nyfiken på vad som händer, som väl alla småbarn är. Sen att det är jävligt fel att göra så är väl en annan sak, men man hoppas ju ändå att parken stämmer skiten ur föräldrarna för bristande uppsyn och uppfostran osv... Sen är det väl inte säkert att djuren finns i burar, utan precis som i de flesta djurparker att de har en inhägnad med staket, som väl inte är alltför svåra att klättra över.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg