tisdag 7 oktober 2008

Vänsterpartgiets skuggbudget

Vänsterpartiets skuggbudget innehöll inte heller den något som överraskade faktum är att den kanske var den som var den mest förutsägbara, med en liten avvikelse när det gäller fastighetsskatten då.

Vänsterpartiet vill helt slopa alliansens jobbskatteavdrag och ersätta det med ett höjt grundavdrag, vilket de vill höja till 20 000 kronor, detta innebär en skattehöjning för de allra flesta människor men samtidigt vill vänsterpartiet kraftigt minska avgifterna till a-kassan så i slutändan så skulle de flesta vanliga människor gå jämt upp på vänsterpartiets förslag.

Vänsterpartiet är det enda parti som i sitt budgetförslag vågat säga att de vill höja taket i sjukförsäkringen och a-kassan. Men även vänsterpartiet verkar då acceptera de försämringar för de som är sjuka som genomförts och det känns faktiskt lite oväntat.

Vänsterpartiet bygger sin budget på att staten skall ha ett överskott på 1 procent de kommande åren och just nu känns det mer som en from förhoppning än en realistisk kalkyl.

Däremot så kan jag säga att vänsterpartiets skuggbudget är den som är den som mest står för rättvisan även om vänsterpartiet missar många bitar de också

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg