måndag 16 mars 2009

Det var på tiden

Någonting är ruttet i Danmark skrev en gång Shakespeare, jag undrar över vad han skulle ha sagt om situationen i Sverige idag.

En hjärtläkare som tas för rattfylla en timme innan han skall operera hjärtat på en patient får fortsätta som hjärtkirurg medan den normala rättsprocessen pågår under flera år, det som fick läkaren att sluta som hjärtkirurg var att en patient dog under en operation som han utförde. En död som kanske hade kunnat undvikas.

Om en vanlig arbetare med ansvarsfullt arbete tas för rattfylla så informeras arbetsgivaren och arbetaren blir med omedelbar verkan omplacerad. Tydligtvis så har det inte varit så med läkare trots att de verkligen ansvarar för liv och död, de har trots uppvisat extremt fåligt omdöme fåt fortsätta sitt arbete med risker till liv och hälsa för patienterna.

Nu så har äntligen socialstyrelsen kommit på att de kanske skulle göra något åt saken men det är så dags nu, frågan är hur många lika omdömeslösa läkare som finns kvar inom sjukvården och fortsätter att utsätta sina patienter för risker.

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg