måndag 16 mars 2009

Hatbrott

En pastor i London har blivit misshandlad i sin bil, troligt skäl till misshandeln är att han i sin tvshow försvarat den kristna tron.

Londonpolisen rubricerar det hela som ett hatbrott vilket det de facto är, det som jag frågar mig är om det skulle ha rubricerats som hatbrott även här i Sverige, jag är tveksam till det.

Här i vår lilla ankdamm som kallas Sverige så har det blivit så i den politiska korrekthetens namn att det bara är vissa grupper som kan utsättas för hatbrott, oftast grupper som inte på det ena eller andra sättet ingår i det som kallas det normala, vad nu det är.

Men en muslim kan bli utsatt för hatbrott av en kristen, en homosexuell kan bli utsatt för hatbrott av en heterosexuell. Men tänk om hatat även går åt andra hållet då bör det väl straffas på ett likvärdigt sätt, något som tyvärr inte förekommer i Sverige.

Hatbrott eller att se ner på någon annan och hata bara för att den personen inte är som man själv är det måste vara det absolut lägsta lågvattenmärket som finns i en människa oavsett varför den hatar den andre.

Jag fördömer våld som metod för att hävda sin åsikt och speciellt våld som riktar sig mot personer som inte delar ens åsikter.

Dagen

2 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Hatbrottsparagrafen skyddar trosbekännelse på exakt samma villkor som sexuell läggning.

LasseB sa...

Visst gör den det i teorin, men i praktiken så går det bara åt ena hållet

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg