tisdag 17 mars 2009

Rött kort till Påven

Att inneha ett ämbete på livstid kan inte vara bra. Beviset för detta måsta vara det minst sagt knasiga uttalande som påven kommit med inför sin resa till Afrika( föresten vart i Afrika skall han).

Att säga att kondomer inte hjälper mot AIDS kan bara ha sin grund i 2 saker det ena är en skrämmande okunskap om AIDS vilken påven då uppvisar i och för sig tillsammans med före detta presidenten i Sydafrika Thabo Mbeki Som också hävdar att AIDS inte är något problem.

Den andra orsaken är att man är totalt ignorant inför problemet och bara ser till sin egen lilla värld.

Det skulle också kunna vara så att påven helt enkelt börjar bli lite senil så han därför inte har en aning om vad han säger, andra orsaker som kan finnas vill jag inte ens spekulera i.

Jag tycker synd om alla katoliker som har påven som främsta ledare, det kan inte vara så det var meningen att Katolska kyrkan skulle fungera.

Det är med andra or dags för att ge påven ett rött kort

Svenska Dagbladet

Dagen

6 kommentarer:

Foxtrot sa...

Det har inte med senilitet att göra, för kyrkan har haft denna uppfattning hela tiden och påven är bara en i raden som påstår detta. Ingenting nytt alltså. Uttalandet baserar sig på att många smittas fastän de använder kondom. Varför? För att det sätts på försent, för att den kan åka av, för att den kan gå sönder etc. Folk, enligt påven och andra katolska tänkare (obs!), invaggas i falsk säkerhet, och borde snarare sluta vara otrogna. Man måste komma åt grundproblemet som är otrohet. Om man bara delar ut kondomer så får man inte folk att bete sig vettigt.

Joakim sa...

Foxtrot, tror du verkligen på vad du säger??? Då är du antingen otroligt naiv eller lättlurad. Du låter precis som påven och vill hellre ha barns och kvinnors död på ditt samvete än att dela ut kondomer. Tragiskt.

Anonym sa...

Påven är värre än Nazisterna.
Han är värre än Islamisterna.

Han uppmanar till dödandet av miljoner Afrikaner.

credo sa...

Varför finns inte ens viljan att lyssna på det som t.ex. foxtrot här säger? En automatisk antikatolsk reflex verksr finnas kvar i Sverige, Gustaf II Adolf segrade grundligt.
Foxtror kanske kan komma med lite belägg för det han påstår?
För min del tycker jag att man kan uppmana till ett annat beteende. Inte ens svenska kuratorer uppmanar till hejdlöst sex utan känslor.

Nicklas Eriksson sa...

Uppmana ni till annat beteende. Kör hårt. Jag begriper bara inte varför ni skulle lyckas där hundratusentals års evolution inte har gjort det?

Om monogami var produktivt för mänskligheten skulle vi vara anpassade för det.

Eller... folk som Credo och Foxtrot tror väl på "intelligent" design.

Den antireligiösa reflexen är ytterst sund och något som ska uppmuntras.

termo sa...

Foxtrot... Du är en idiot. Du pratar om "otrohet" tror du att småtjejerna som blir våldtagna är otrogna? Ni kristna är det största hotet mot mänskligheten sen digerdöden. Vet du att sen ANC fick makten i sydafrika har medellivslängden minskat med sexton (16) år?

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg