torsdag 19 mars 2009

Pudeln som inte fanns

Vatikanen försöker nu att göra en pudel från Påvens uttalande i tisdags om att användning av kondomer förvärrar problemet med AIDS.

Pudeln består i att de nu säger att användning av kondomer riskerar att förvärra problemet. Enligt Vatikanen så är det enbart avhållsamhet som är helt säkert och det kan de ha rätt i. Men att säga att kondomer inte skall delas ut eftersom de riskerar att förvärra problemet är att negligera problemet å det grövsta. Men ändringen innebär ju inte någonting egentligen det är ju bara en kosmetisk ändring

Kondom är inget totalsäkert sätt att skydda sig mot AIDS eller HIV som det faktiskt är det man smittas av. Men bara för att det inte är totalsäkert så är inte det något argument för att inte använda kondom.

Vissa kristna har enligt uppgift jämfört användandet av kondom med trafikreglerna följer man dom så minskar riskerna, då vill jag gärna fortsätta med det exemplet om jag använder bilbältet så har jag en större chans att överleva en olycka än om jag inte använder bältet.

Med Vatikanens argumentationsmetod så skulle alltså bilbältena inte längre användas eftersom de bara minskar riskerna i stället för att till hundra procent ta bort dom.

Alla sunt tänkande människor inser att det som minskar riskerna för en allvarlig sjukdom eller olycka är bra att använda.

Vatikanen måste vara totalt världsfrånvänd eftersom de inte inser att riskbegränsning är viktig.

Kondom är inte det enda som behövs för att lösa AIDSproblematiken det är riktigt det krävs även utbildningsinsatser samt arbete för att få bort den uråldriga kvinnosyn som råder i stora delar av världen inte bara i Afrika.

Men uttalanden av den typen som Påven kommit med är definitivt inget som hjälper situationen ett dugg utan snarare så ställer det till det ännu mer genom att på sätt och vis ge stöd till många av de perverterade myter om HIV och AIDS som finns i Afrika.

Dagens Nyheter

Dagen

Aftonbladet

1 kommentar:

Mariana sa...

Skönt att läsa ett rätt seriöst inlägg i den alltmer "påve-hatande" debatt som drivs i medier. Jag håller med dig i stora drag. Men man glömmer alltsom oftast att kyrkans 2000-åriga historia drivit en tes kring äktenskapet och barnalstrandet långt innan HIV-viruset kom till. Söker man stöd för sitt kondomanvändande så får man kanske söka det inom WHO, för att bara nämna något... Men att skriva om bibeln känns inte riktigt relevant.
Många katoliker ser inte avhållsamheten som ett förbud, utan snarare som ett påbud. Det finns en lära (Billinge-metoden) om hur kvinnans cykel fungerar som gör det möjligt att planera sina barn, utan preventivmedel.
Men så kom då HIV och aids! Kondomen skyddar till viss del, ungefär som bilbältet i många bilolyckor. Helt sant!
Och det finns faktiskt människor som föds HIV-smittade - ska de för alltid tvingas leva i celebat? Är vi inte fasligt nära en ny rashygienisk debatt igen i så fall?
Kondomens vara eller inte vara låter jag vara oskrivet, men att tro att den allena skyddar mot HIV/aids är naivt. Ungefär som att spänna på sig bältet, blunda, och köra! Genom att påstå att kondom är svaret på problemet med HIV-spridningen tar man inte itu med det grundläggande problemet och precis som påven uttrycker: på så vis förvärras problemet!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg