torsdag 19 augusti 2010

Bra men för lite och för fegt

Vänsterpartiet föreslår idag att det skall vara öppna spärrar i tunnelbanan för att minska trängseln och öka säkerheten. Återigen ett förslag som visar att de flesta av våra politiker aldrig har varit utan för Stockholms kommun.

Det enda rätta vore att det blev nolltaxa i alla kollektivtrafik eller skall vi kalla det jag menar den lokala kollektivtrafiken. Då skulle trängseln i biljettköerna omedelbart försvinna. ett så radikalt förslag vågar de naturligtvis inte lägga.

Egentligen så är nolltaxa i kollektivtrafiken det enda rätta om vi vill göra något för miljön, som det är idag så är det i många fall billigare att åka med egen bil än med kollektivtrafiken.

Både vänsterpartiet och i synnerhet miljöpartiet som säger sig stå för en grön utveckling borde ju stå bakom ett sådant förslag eftersom det gynnar miljön, men miljöpartiet gör det inte, varför förstår jag inte, kanske för att deras miljöpolitik enbart innefattar skattehöjningar som slår mot de som redan har det ekonomiskt trångt, alla har ju inte råd att köra runt i en bensintörstig stadsjeep.

Kostnaderna då för nolltaxa, jag vet inte exakt hur stora de skulle bli men samtidigt så skulle det bli besparingar för SL eftersom det inte kommer att behövas några biljettkontrollanter, inga spärrvakter och ingen organisation med ombud som säljer biljetter, jag vet att jag nu sa SL men det samma gäller alla kollektivtrafikföretag som ägnar sig åt lokaltrafik. Dessutom så slipper man kostnaderna för dessa murar som nu byggs upp för att förhindra plankning.

DN

4 kommentarer:

Joakim sa...

Ja du verkar ha nolltaxat för länge sen. Så du tycker att alla andra ska betala för dig med andra ord. Finns ett ord för sånna som dig och det är egoist.

Anonym sa...

Vänsterpartiet har varit för nolltaxa länge, men precis som moderaterna är emot facket så kan man inte lägga förslaget med en gång, utan man reformerar fram det istället (eller i moderaternas fall, deformerar)

LasseB sa...

Joakim mitt argument för nolltaxan är miljön.
Och ditt argument angående egoist så undrar jag vem som är egoist för det är ju så att redan i dag så betalas en stor del av kollektivtrafikens kostnader via skattsedeln.

Men du kanske tycker att kostnaderna helst skall bäras av resenärerna?

Miljöargumentet bortser du helt ifrån

lisa sa...

Kära vänsterpartister i Stockholm
Jag har en IDE hur vi verkligen kan göra t-banan lite mera gratis.
Om ni ställer upp gratis att städa alla perronger alla trappor tömma sopor och allt annat underhåll som inte kräver kompetens skall vi nog klara det.
DOCK måste ni då JOBBA hårt och gratis samt kliva upp innan 5 på morgonen=)

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg