måndag 16 augusti 2010

Snacka självmål

I en debattartikel i dag på DN Debatt så skriver Ilja batljan och Carin Jämtin hur de vill förändra för kollektivtrafikresenärerna i Stockholm. Jag kan hålla med om att kollektivtrafiken i Stockholm kan förbättras för som de skriver i genomsnitt så använder i dag en Stockholmare 77 minuter per dag till resande fram och tillbaka till arbetet, en väldigt lång tid eftersom de oftast handlar om relativt korta resor i avstånd betraktat. Det kanske skulle vara en ide att komma med förslag på hur kollektivtrafiken i Stockholm kan förbättras, gärna på ett sådant sätt att de resande inte tvingas att passera Stockholms central men sådana förbättringar talar de inte om.

I stället så kommer de med en massa snömos om andra kringtjänster som de vill ha i Tunnelbanan, vilket bevisar att det bara är de mest centralt boende i Stockholmsregionen som är intressanta att bry sig om, för alla de människor som bor utanför tunnelbanesystemet vilket i princip är utanför Stockholms kommun så säger de inte ett skvatt om förbättringar.

Låt oss titta lite på det de förslår, och vilka öppna dörrar de sparkar in samt vilka självmål de faktiskt lyckas göra och jubla över.

Din Matkasse- ett Förslag på en tjänst som redan finns för de som vill samt att de tjänster som idag finns faktiskt är bättre än de som de vill ha för i dagens tjänster så kommer matkassen hem till dörren och du slipper bära den från tunnelbanestationen. Så de förslaget var alltså inte mycket värt.

Din Förskola- Intressant tanke att förskolor skall ligga så det är nära och bra för föräldrar att hämta och lämna sina barn någonting som man faktiskt kan stödja, men är det inte så att det faktiskt är så att det är just sossarna som bestämt var dagens förskolor skall ligga så då får de väl självrannsaka sig själva lite grann och ta på sig sin del av skulden.

Din tvätt- Att kunna lämna sin smutstvätt på morgonen och sen hämta den på kvällen, låter ju bra för den som har råd med det och skulle tjänsten varit så eftertraktad som de vill verka gällande så är jag säker på att den redan funnits att tillgå.

Ditt bredband- Ja vad vill dom där, jag förstår inte, man skall kunna arbeta på vägen till arbetet. Kanske är bra för då får ju politiker ännu mera tid att skriva debattartiklar om absolut ingenting, för de vanliga arbetarna så är en sådan ordning ointressant eftersom få har ett arbete som kan skötas via nätet. För de som har så finns det ju redan idag mobilt bredband, jag rekommenderar alltså författarna att besöka närmaste data eller mobiltelefonbutik för att uppdatera sitt tekniska kunnande på detta område.

Din allt-i-allo - En buttlerliknande tjänst i tunnelbanan, min första tanke var att de kan väl inte mena att det skall springa runt butlers i tunnelbanan till de som betalat och servera kaffe. De vill ha olika former av assistanstjänster misstänker jag vilka har de dock inte specificerat Låter i mina öron minst sagt som ett ogenomtänkt förslag.

Din parkering- Fler och större p-platser kring tunnelbanestationerna så att det blir enklare att byta från bil till tunnelbana. Varför har inte de själva byggt sådana när deras part varit det som styrt, återigen så kritiserar dom sig själva.

Vad dom helt missat i sin artikel är att det som är mest avgörande för om folk skall åka kollektivt eller inte är priset

DN
Svd
Expressen
Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg