måndag 16 augusti 2010

Sagostund med Hägglund

Förr så fanns det ett roligt program på TV som hette "Har du hört den förut", med det utspel som Göran Hägglund har gjort i dag angående bensinskatten så kvalificerar han sig definitivt som en kandidat till att ta över och starta om det programmet.

Nu lovar Hägglund att det inte skall bli några nya höjningar av bensinskatten, någonting som är väldigt bekant eftersom att inför förra valet så lovade Hägglund dyrt och heligt att inte medverka till någon höjning av bensinskatten utan att det i stället skulle bli en sänkning. Vi vet ju alla hur det löftet infriades, bensinskatten höjdes.

Eftersom Göran Hägglund nu inte lovar att sänka skatten utan bara att inte höja den så får vi väl räkna med att bensinskatten kommer att höjas ännu mer än efter förra valet.

Att pensioner skall beskattas hårdare än löner är för Hägglund också uppenbart en självklarhet. Jag undrar då i vilken verklighet som Göran Hägglund lever i. Min verklighet ser ut så här att medan vi arbetar så sätter vi av lite av vår lön till vår framtida pension, det vill säga en form av sparande. Detta sparande av uppskjuten lön skall sedemera skattas hårdare än om vi hade fått ut pengarna direkt i form av lön. Jag kan inte förstå varför det beror på vad lönen kallas när pengarna betalas ut som avgör hur de skall beskattas.

Sen kommer ju naturligtvis den självklara frågan hur många mer arbetstillfällen som skapas på grund av att pensionärerna får betala en högra skatt än alla andra, min gissning är att det faktiskt inte skapar ett enda,litet jobb, jo kanske något i alla fall det behövs ju folk som är anställda av de partier som står bakom denna idioti att förklara detta för verklighetens folk

DN
Expressen
Dagen
Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg