lördag 30 augusti 2008

Brottslighet iniom vården

Filippa Reinfeldt sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län ser inget skäl till att skärpa kontrollerna av de vårdföretag som skall auktoriseras för att ingå i vårdval Stockholm,.

Hon anser att ett litet fel kan väl alla göra. Det har hon rätt i men att som det nu har visat sig att det i åtminstone ett av de vårdföretag som är auktoriserade finns personer med ett flertal konkurser och ekonomiska brott bakom sig, det kan inte räknas som ett litet misstag.

När det gäller de företag som skall få bedriva vård så anser jag att vi som skattebetalare åtminstone har rätt att kräva att företagen inte har skatteskulder samt att de inte drivs av ekonomiska brottslingar.

Jag finner det konstigt att en sådan kontroll av företagen inte görs innan de får auktorisation i systemet.

Accepterar vi en sådan slapp kontroll så vad blir nästa steg inom den privata sjukvården, kanske att de kriminella gängen kan öppna vårdcentraler. För med Filippa Reinfeldts resonemang så skall dessa tillåtas göra det.

För att få bli auktoriserad som vårdföretag så bör man uppvisa ett ekonomiskt oklanderligt förflutet, det går att kräva i andra branscher då går det här, samt att det finns en dokumenterad medicinsk kunnighet inom företaget, samt hur den medicinska kvaliteten skall säkerställas på lång sikt

Svenska Dagbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg