torsdag 28 augusti 2008

För mycket av det goda

Tidningen Matmagasinet har i sitt senaste nummer gjort en skall vi kalla det fadäs i ett recept på äppelkaka. I stället för att skriva 2 kryddmått riven muskot nöt så har de skrivit 20 rivna muskot nötter. Ett fel som alla som är bara något sånär intresserade av matlagning omedelbart känner igen.

Nu så är det tydligen så att någon har lyckats med konststycket att tillaga en kaka slaviskt efter receptet. Jag måste beundra de personerna som lyckades med det först och främst för att e överhuvudtaget klarade av att äta något av kakan eftersom den måste ha smakat minst sagt illa, sen för deras ihärdighet för att riva muskot nöt är som alla vet ett av de mest arbetsamma moment man kan göra i köket, ja i alla fall om man nu skall riva 20 stycken på en gång.

Dessa personer som lyckats laga till receptet borde samtidigt som de utvisas från alla kök på livstid få en hedersprenumeration på Matmagasinet för ihärdighet i köket.

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, man måste vara helt dum i huvudet om man följer det receptet. De kan inte ha många studiepoäng ;)

Anonym sa...

Nja, jag har 182 poäng på univeritetet och det var tur att det bara fanns 6 muskotnötter hemma för de åkte i. Det smakade inte mycket annat men den smakade helt OK. Ska väl tilläggas att man inte är kung i köket direkt. Men att påstå att jag skulle vara dum i huvudet för att jag inte vet vad en muskotnöt är vet jag inte.

Anonym sa...

Kan tyvärr bara konstatera att om man skriver så dåligt, ska man inte klandra dem som lyder ett recept med 20 muskotnötter i. Vet man inte hur man skriver på svenska ska man inte gnälla på dem som kan läsa ett recept. (För övrigt hade jag inte stoppat i 20 muskotnötter. Jag är inte kung i köket - bara allmänbildad...) //Per

Anonym sa...

Hehe! God kaka! Grattis!

Men jag håller med inlägget om vem som får klandra vem: "...skriva 2 kryddmått riven muskot nöt så har de skrivit 20 rivna muskot nötter. Ett fel som alla som är bara något sånär intresserade av matlagning omedelbart känner igen". Jag säger - är man bara något intresserade av att skriva texter, är det något man omedelbart känner igen - särskrivning! Vad f-n betyder "muskot nöt" och "muskot nötter"?!?! Vad är skillnaden mellan "Rök fritt" och "Rökfritt"... Hmmm... måste tänka... IQ 08...

Hälsningar från en som vill bli bättre på BÅDE svenska språket OCH matlagning.

Anonym sa...

Darwinism när den är som bäst (eller iallafall lika bra som folk som äter vit flugsvamp)!

Jag anser att man bör ha koll på vilka födoämnen som är skadliga om de feldoseras.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg