torsdag 28 augusti 2008

När blev ramadan kristen

Jag undrar hur det står till med kristenheten i världen, ja jag vet att jag nu generaliserar men i detta fall så är det faktiskt befogat, det skall nu ges ut en böneguide för kristna att använda under ramadan.

Nu undrar jag i mitt stilla sinne när Ramadan blev en kristen högtid sist jag kontrollerade så var det en muslimsk högtid, om kristenheten anser det vara så viktigt att fira de muslimska högtiderna att de ger ut speciella bönböcker för det så undrar jag vad som de tycker innerst inne om sin egen religion.

Denna bönbok kan bara vara ett exempel på extrem politik korrekthet som gått över till fullständigt vansinne. Är man kristen så skall man fira de kristna högtiderna och inte de muslimska. Men om nu de kristna vill fira andra religioners högtider så kan vi börja fira Hannula i stället för jul sen så kan det väl passa på att be lite extra för de som vill fira midvinterblot till odens ära.

Jag hoppas att syftet med denna böneguide är att hjälpa de muslimer som vill återgå till vite krist.

Traditionellt så har ju i alla tider den muslimska tron betraktas som svarte krist, ja i alla fall i mycket gammal kristen terminologi.

Det är helt rätt med kristen mission i de muslimska länderna, och kämpandet för att hjälpa kristna som förföljs för sin tro, men att gå så långt som att ta upp en högtid från en annan religion känns smått hädiskt

Dagen

6 kommentarer:

Termopyle sa...

Dom kristna har en lång tradition av att stjäla högtider det är därför vi firar jul i december. Man kan inte annat än att le nu när dom själva kör sin egen religon i botten. Den svenska kyrkan fins inte om tio år.

Shepherd sa...

God förmiddag! Läste din kommentar och förstår vad du vill komma, tror jag. Om man vill missförstå andras intentioner, så är det en enkel match. Men om man vill söka förstå anledningen till denna böneguide, så tror jag att syftet är inte att införa en ny högtid, utan en hjälp att be konkreta böner för en konkret målgrupp. Jag tror på Guds Församlings framtid. Äkta biblisk kristendom(!) som inte kompromissar med tidsandan och rycker ut bibeldelar hit och dit har en framtid. Mer om detta en annan gång och kanske i ett annat forum. Tack för mig!

Johanna sa...

Men snälla Lasse, jag tror att du har missuppfattat Jesus budskap.

"Ni har hört att det blev sagt: Du skall älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er; då blir ni er himmelske faders söner. Ty han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga."

Matteus 5:43-45

Kristna och muslimer ber till samma Gud. Gud hör bön.

LasseB sa...

Johanna, jag talade inte om Jesu budskap utan det felaktiga i att blanda ihop religioner.

Men vad gör man om ens nästa samtidigt är ens fiende?

Men om vi skall ta det temat så säger väl den kristne guden att du skola inga andra gudar hava jämte mig, och eftersom Islam som religion uppstod 600 år efter kristi födelse så faller den bort på grund av det budordet eller hur

Termopyle sa...

Om ni kristna idioter inte gillar vad jag skriver så gör som det står i den heliga skrift, förlåt mej!

Hamid sa...

Lasse vad har det budordet med muslimerna att göra?
Går man på ditt resonemang så påstår du alltså att de kristna tillber en annan Gud än judarna eftersom budordet ursprungligen står i judarnas skrift Toran och då Kristendomen är en långt senare företeelse än judendomen. Eller hur resonerar du egentligen?
Dessutom står muslimerna i praktiken närmare judarna än vad de kristna gör judarna. Muslimerna tror endast på en Gud precis som judarna och där finns ingen plats för treenighet eller någon son eller ande.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg