måndag 11 augusti 2008

Ohly pratar på

Lars Ohly har hållit sitt sommar tal i Gnesta, och vad jag kan förstå av den rapportering jag sett så fanns det inget nytt under solen i det.

Möjligtvis kan man se det dom nytt att Lars Ohly kräver krafttag mot den ekonomiska brottsligheten, vilket kan vara lovvärt men det han menar är att det behövs krafttag mot den ekonomiska brottslighet som drabbar staten. Detta förvånar mig inte ett dugg efterom han i gammal god kommunistisk anda håller staten som den allvetande guden som kan lösa alla problem bara befolkningen lyder och betalar sin skatt utan att knota. Det vore intressant att någon gång höra Lars Ohly kräva hårdare tag mot den brottslighet som drabbar vanliga människor.

När det gäller den typen av brottslighet så har det från vänsterpartiet under åren kommit många mer eller mindre korkade uttalanden. Kanske det kan vara så att dom inte vill att vardagsbrotten skall utredas och dessa brottslingas skall sättas dit. Det är i alla fall det jag tror, ja eftersom det har funnits vänsterpartistiska nämndemän i domstolar som tyckt att det är helt rätt att som protest vandalisera annans egendom.

Sen att Lars Ohly kritiserar FRA lagen är inte för mig konstigt eftersom att kritisera allting som alliansen gör är en ren ryggmärgsreflex där inte alltid hjärnan är inkopplad. Att FRA lagern inte är en perfekt lag kan vi vara överens om likaväl som den behövs för Sveriges underrättelse arbete. Fast där kanske Lars Ohly vill fortsätta den roll som nyttig idiot som vänsterpartiet och VPK spelade åt sovjetunionen fast nu år ryssland.

Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är vi arbetare som går upp varje dag kl. 05:00 för att se till att vinsterna ökar!
Vi arbetare är de "kommunister" som kräver att vi skall vara med och dela vinsterna som skapas av vårt möda!
Dessa del vinster skall sedan gå till våra barns/gamlas/sjukas välmående!
Lars Ohly skall se till att även de rika skall betala för vällfärden via förmögenhets beskattning, på så sätt kommer skatterna att bli mindre för folk ..

Anonym sa...

Ohly har rätt. I ett läge när alla får dra åt svångemmen må inte skattfuskarna priviligeras särskilt.

I den ekonomiska diskussionen är det mycket Tyck och lite Tänk. Låt oss se om vi kan åstadkomma ett kognitivt bidrag.

I vikande konjunktur är sparbenägenheten hög och skattesänkningar försvinner därmed till stor del ur cirkulationen, dvs. ut i tomma intet. Skattehöjningar är däremot vad vi behöver. Detta för att finansiera offentliga investeringar. Det är enda verkningsfulla sättet att motverka kommande lågkonjunktur. Därmed vänder pengarna gott och väl tillbaka till skattebetalarnas fickor genom ökad efterfrågan, men förklara en sådan självklarhet för den allmänneligta förhärskande korkborgerlighet som inte ens förmår formulera sitt problem rationellt, och som mycket riktigt anlitar en "expertkår" vars prognostiska träffsäkerhet på sin höjd mäter sig med schimpansens, såsom det ständigt "råkar" visa sig, med "underbara nätter", "dynamiska effekter" och andra sagodjur i upprymt böljande ringdans krng en guldkalv, som likt flertalet annan gudom inte existerar.

Sedan låter det sig alltid göras att rent ad hoc hosta upp ett till förmån för en redan på förhand intagen ståndpunkt a priori konstruerat resonemang, men ett sådan saknar prediktivt värde. Det är med andra ord sakligt renons.

Skattesänkningsfilosofi är vad som styrt den amerikanska ekonomiska politiken nu i decennier, och så går det mycket riktigt som det går: ner i backen. Den fällan må Sverige undvika. Detta för ALLAS gemensamma väl.

LasseB sa...

Visst har Ohly rätt i att även den ekonomiska brottsligheten skall bekämpas, det jag efterlyser från hans sida är samma engagemang för att beköämpa annan brottslighet, vilket tyvärr lyser med sin frånvaro

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg