tisdag 19 augusti 2008

Återvändarstöd missbrukas grovt

Återvändarstödet verkar ha blivit en ny inkomstkälla för de Irakier som känner till det. Detta står ganska klart eftersom en stor del irakier söker efter att själva ha återkallat sin asylansökan en del bara efter så pass kort tid som 8 dagar i Sverige. Meningen med stödet var inte att ge Irakier gratis semestrar i Sverige vilket verkar vara vad det har blivit.

Migrationsverket har nu i ett brev till Justitiedepartementet begärt ändringar i förordningen om återvändarstöd så att det skall bli lättare att neka, men samtidigt som dessa problem påpekas så vill migrationsverket att det skall gälla asylsökanden från flera länder.

Det enda rätta vore väl att återvändarstöd endast kan sökas av de som fåt avslag på sin asylansökan och som kan betraktas som verkliga asylsökande trots att deras asylskäl inte räckte till

Dagens nyheter

Svenska Dagbladet

12 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerande hur väl vissa utlänningar är insatta i det svenska bidragssystemet redan INNAN dom satt sin fot i landet...

Kan tänka mig hur snacket går i de fattiga bergsbyarna i bortre långtbortinstan:
-"Nää, det är sant, det räcker att du sätter din fot i landet, du behöver inte ha pass eller visum eller något som helst bevis på vem du är eller var du kommer ifrån, det enda du behöver göra är att yttra det magiska ordet "asyl" så får du allting ordnat för dig helt gratis; logi, mat, pengar, kvinnor, utbildning, ja, allt du behöver!!!"
- "Det menar du inte?!? Hur kan svenskarna vara så jävla korkade??? Hur mycket sa du att du ville ha för att smuggla mig dit?"

Anonym sa...

Äckligt är ordet!
Önskar att vi hade samma flyktingpolitik som Finland eller nåt, då skulle vi slippa alla låtsasflyktingar o ta hand om de som redan bor här till att börja med...

Anonym sa...

Ännu en gång har Sverige utnyttjats för att vi ska leka världens samvete =(

Finns det någon som helst logik i att just Sverige ska ta in flest "flyktingar" av alla nordiska länder? Är det någon som kritiserar de andra länderna? VARFÖR ska rika länder som Norge inte ta ett större ansvar än Sverige som redan går på knäna?

Tänk er ett helt år utan en krona på flyktingar, under det året kan de övriga grannländerna bjuda till och vips är vårt lands ekonomi på fötter. Enkelt!

Är vi inhumana om vi sänker gränsen? Vad är då t ex Finland som nämns här ovan? Har de alltid varit det? Kan inte vi härmas i ett år? Snälla?

Regeringen är för vek dessvärre, lättare att strö pengar på folk som är ekonomiska brottslingar, förlåt, "flyktingar från krigshärjade länder". SUCK!

Anonym sa...

Vad ska man tro, nyhets-anka?
20.000 kronor per vuxen och maximalt 50.000 kronor för en familj.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=817677

Vad ska man tro om detta, det påstås ju vara så dyrt att komma hit ex. 100.000:-, hur kan det stämma om de kommer för dessa bidrag?

Ljuger folk om vad det kostar eller har vi reportrar som inte minns det?

(Inlägget är nog snarast antirasistiskt emot detta som göder SD på fel fakta)

Anonym sa...

Är det bara jag som undrar varför utlänningar ska ha rätt till svenskars skattemedel överhuvudtaget? Går det ens att föreställa sig det omvända? En svensk åker till Irak och kräver 20 000 kr plus returbiljetten betald av den irakiska statskassan. Det vore väl önskvärt?

Principen med återvändarstöd tycks vara att det är så kontroversiellt att inte hela tredje världens invånare har rätt att bo och försörjas av Sverige att man måste linda in utvisningsbesluten i någon sorts kompensation. Eller ska vi se det som skadestånd? Kränktpengar?

Det enda rätta är att avskaffa återvändarstödet och låta de utvisade betala alla kostnader för sitt uppehälle och hemresa själva.

Anonym sa...

Jävla mesland Sverige är. Som någon sa, hur skulle det se ut om vi åkte till Irak och fick saker betalda. Jag bor i Bahrain och inte fan skulle någon drömma om att få något betalt av staten här. Klart utnyttjar folk det när det är så lätt att få. Är man fattig så är ju inte det så konstigt men jag fattar inte varför inte flygbiljett inte räcker. Skitilla att vi låter det hända.

Anonym sa...

Det är bara att yttra den magiska frasen när man kommer till Sverige. "Asyl" är en, men den funkar inte allt. En som funkar mycket bättre är "Men tänk på mina barn".

Anonym sa...

Oj oj oj. Naturligtvis ska den som utvisas betala resan själv. Läs artikeln så ser ni att det är vad som gäller. Men vad ska vi göra om någon inte har pengar att betala med, som migrationsverket säger att gäller 99% av alla utvisade? Ska vi kanske vänta med utvisningen tills de kan betala?

Tanken med återvändarbidraget är inte att vara ett världssamvete, utan att ge en morot för frivilligt återvändande, som är mycket billigare för oss skattebetalare än att skicka med poliser och betala flygbolagen för ofrivilliga resenärer. 20 000 per person är småpengar i sammanhanget.

Erik sa...

Vad hände med det ansvar som skulle avkrävas flygbolag som flyger hit dessa parasitjävlar!
Varför utkrävs inget ansvar av någon längre i detta jxvla Sverige!
Inför låsta läger åt de som kommer hit, snabbutred deras ärenden och skicka tillbaka med vändande plan.

Sverige av idag är ett förbannat skämt, den enda chansen till en ändring är att rösta in ett parti som tex Sverigedemokraterna i riksdagen.

Rösta SD 2010! ÖVRIGA PARTIER SKITER I SVERIGE OCH SVENSKARNAS ÖDE!

Anonym sa...

Vi borde tamigfan sätta alla nyanlända bidragsparasiter i koncentrationsläger i övre Norrland.

En annan grupp som vet att ta för sig av det dingnande bidragsbordet är s*malier. Dom "skiljer sig" på papperet. Men inte enligt islam. Och håvar in extrapengar utöver alla flerbanstillägg m.m m.m.

//Jan-Inge Flücht

Anonym sa...

markus: Hur tror du att Migrationsverket får veta att de inte "kan" betala för sin hemresa? Migrationsverket är inte någon allsmäktig myndighet som har rätt att visitera asylsökande, kontrollera deras utländska bankkonton eller utreda plötsliga transfereringar mellan deras och deras anhörigas konton. Så länge de asylsökandes betalningsförmåga inte kan bevisas bör den enbart ses som betalningsvilja.

Istället för att vara glad och tacksam över att betala de utvisade för deras frivilliga återresa så kan vi låta varje asylansökan bära sig själv ekonomiskt. Dvs de får betala alla kostnader för ansökan inklusive uppehälle och en pant motsvarande kostnaden för hemresa. Sedan kan de interneras till dess att utredningen är klar. Då slipper vi även problemet med asylsökare som gömmer sig i landet efter avslag.

Anonym sa...

"Vad ska man tro, nyhets-anka?
20.000 kronor per vuxen och maximalt 50.000 kronor för en familj.
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=817677

Vad ska man tro om detta, det påstås ju vara så dyrt att komma hit ex. 100.000:-, hur kan det stämma om de kommer för dessa bidrag?

Ljuger folk om vad det kostar eller har vi reportrar som inte minns det?"

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg