söndag 28 september 2008

Äckligt

Elisedals chark, som också går under namnet Markos chark, i Malmö har fått sitt tillstånd att hantera livsmedel indraget av livsmedelsverket.

Snusket och äcklet på företaget upptäcktes redan 2007 men först nu så får företaget sitt tillstånd indraget. Det innebär att de kunnat producera livsmedel i den snuskiga miljön som vad det verkar är minst sagt olämplig för livsmedelshantering men livsmedelsverkets goda minne.

Ägaren till företaget ställer sig helt oförstående till indragningen av tillstånd och verkar inte förstå det olämpliga med levande insekter och hundbajs i en charkuterifabrik. Bara det visar att han är olämplig att handha livsmedel för det förstår väl vilken människa som helst att när man hanterar livsmedel så måste hygienen vara på topp hela tiden.

Men varför har företaget fått hålla på så länge efter det att bristerna upptäcktes kan man ju fråga sig, är reglerna för slappa, tydligen så är det så.

Det behövs en omedelbar skärpning av reglerna så att den som ertappas med sådant här snusk med omedelbar verkan får sitt tillstånd indraget och måste åtgärda snusket innan hanteringen får återstarta, skulle liknande snusk återigen upptäckas så skall tillståndet dras in för alltid för det företaget.

Det är för mig en gåta hur sådant här snusk kan få förekomma med livsmedelverkets goda minne.

Hårdare regler och större medvetenhet hos både handlare och konsumenter är det som behövs.

Aftonbladet

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg