söndag 7 september 2008

Kackerlacksrisk för Färöarna

Färöarna står nu inför risken att dom skall få en livskraftig stam med kackerlackor. Detta efter det att ett fartyg sökt nödhamn i staden Torshavn på grund av just kackerlackor.

Risken som finns är att någon kackerlacka med ägg bestämmer sig för att det är dags att kliva av båten innan den blivit sanerad från de små krypen.

Jag blev lite förvånad när jag lästa att Färöarna hittills så gott som helt varit befriade från kackerlackor eftersom kackerlackan har funnits på denna planet i många miljoner år.

Det som man undrar över är hur detta kommer att påverka annat djur och växtliv på Färöarna om dom får en population av kackerlackor, det brukar ju aldrig vara så där enormt bra om det kommer in främmande arter i ett ekologiskt system.

Vi får hoppas att bekämpningen ombord på fartyget av kackerlackorna hann komma igång i tid och att inga hann gå i land

Dagens Nyheter

Aftonbladet

1 kommentar:

T. sa...

Jag har bott i Texas och Louisiana i 30 år och hade alltid ett stort problem med kackelackor. Sprayen från vanliga affärer funkar 1 tim. sen är dom tillbaks. När jag fann "Surrender Fire Ant Killer" fick jag bort dom på en dag - har inte haft ett problem sen. Det luktar väldigt illa, men jag lägger ut det en morgon och det får sitta hela dagen utan någon hemma och sen försvinner det. Om det är tillåtet skriver jag fabrikanten: controlsolutionsinc.com

och produkten finns på deras sida
http://www.controlsolutionsinc.com/product.asp?id=96

Det är det emda som funkar, jag lovar.
Tommy L. / Gilmer Texas

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg