måndag 29 september 2008

Falsk anmälan för våldtäkt

En del människor har vid en del tillfällen hävdat att ingen någonsin skulle anmäla en våldtäkt bara för att jävlas, detta trots att vi vet att det är så och att det finns kvinnor som är dömda för det.

Det senaste fallet är en kvinna som tillsammans med sin partner tog en springnota från taxin, tyvärr så glömde hon sin handväska i taxibilen. När dom försökte få tillbaka väskan så ville chauffören ha betalt för resan och hotade med att anmäla dom till polisen. Varpå paret anmälde chauffören för våldtäkt.

Chauffören fick sitta anhållen en dag innan det blev klart att det vara en falsk anmälan, Att dom till slut erkände att anmälan var falks beror på att taxibilen var utrustad med kameraövervakning som visade exakt hur det gått till. Men vad hade hänt om bilen inte varit kameraövervakad, då finns det en klar möjlighet att chauffören kunnat bli oskyldigt dömd.

Sådana här händelser gör mig så förbannad eftersom dom förstör för alla de kvinnor som verkligen råkar ut för en våldtäkt och skapar trovärdighetsproblem för dessa kvinnor. Jag anser att den som så uppenbart ljuger om en våldtäkt i en anmälan skall dömas till ett mycket långt fängelsestraff.

Skall vi kunna ha ett rättssäkert system för våldtagna kvinnor så måste en förutsättning vara att ingen ljuger om en våldtäkt men eftersom det nu finns kvinnor som gör det så förstår jag att utredningar avskrivs om ingenting kan bevisas rent tekniskt, för om inga bevis finns då kan det ju lika gärna vara en lögn.

Skall bli intressant att se om några flera tidningar har modet att berätta om denna händelse.

Svenska Dagbladet

9 kommentarer:

Anonym sa...

Gör ett exempel av dem. Fängelse ska det vara.

Joakim sa...

Sånt här blir jag så förbannad på. Inte nog med att hon är en tjuv. Hon förstör för alla andra kvinnor i svergie som har problem att få rättvisa i våldtäktsrättegångar. Extra hårt straff vill jag se.

Pether sa...

Tyvärr är sådant vanligt, för vanligt. Vissa undersökningar sätter siffran på antalet falska våldtäktsanmälningar på 60%.

En skrämmande siffra.
Speciellt när Feminister vill att män ska kunna bli dömda endast på kvinnans ord.

Anonym sa...

Namn och bild på kvinnan, tack! - så vet man vem man ska hålla sig undan i från.

Anonym sa...

Jo, har också sett nåt om undersökningar att falska anmälningar är oerhört mycket vanligare än man nånsin kunde föreställa sig.

Skrämmande när den allmäna uppfattningen om kvinnor är att de ska vara oskyldiga små änglar som aldrig kan få för sig att ljuga.
Sanningen är ju faktiskt nästan den omvända.

Anonym sa...

tyvärr så har inte polisen jobbat speciellt bra heller i detta ärende.
hur kan man anhålla någon i den situationen?

som polis får du in en anmälan om att någon har blivit våldatagen i en bil. en taxi som någon arbetar i och som har
anslutning till en växel.
mao det är en mycket besvärlig situation att ljuga om då det finns massor av kopplingar i tiden
som man kan kolla, chauförens bakgrund måste man ju också kunna kolla.

så att polisne inte lyckades upptäcka att anmälan var falsk innan man anhöll någon i en dag är upprörande.

Peter

tobbe020 sa...

DN.se har inte nämt saken ännu dock!!

Själv blir jag pissed över detta ur mitt egna vinkel då jag delar bolag med den tidigare anklagade mannen.
Antar att när han greps var det stora rubriker som alla läste och la på minnet i sin fördomsbank, men nu när han är 100% frikänd så är det bara en av 2 drakar som nämner det på gömd plats!!!

Zippo sa...

Nu vet inte jag riktigt vad den omtalade taxiresan skulle ha kostat? Lå mig gissa på en 300-400 kr. Det är ju rent ut sagt förjävligt att någon är beredd att förstöra en lång framtid, kanske hela livet för någon för dessa "småpengar". Med tanke på att anmälan gjordes dagen efter antar jag att kvinnan inte var helt oklar i knoppen, kanske var hon inte heller det kvällen före, utan såg bara till sitt eget bästa. Nej för fan, se till att staffet svider och avskräcker så hoppas jag att vi slipper liknande falska anklagelser i framtiden..

Anonym sa...

Anonym Peter - för det första, det är åklagaren som anhåller. För det andra, hur lång tid tror du det tar att ta fram de uppgifter du nämner och dessutom verifiera dem. Anklaga inte polisen för att chauffören fick sitta anhållen ett dygn. Anklaga kvinnan som gjorde anmälan!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg