söndag 14 september 2008

Falska anmälningar

Den 3 april slog polisen till mot sekten Yearning for zion, YFZ, i Eldorado i Texas. Efter ett samtal från en ung flicka om hur hon våldtagits av sin man på sektens område grep polisen flera hundra sektmedlemmar. Nu har det visat sig att telefonsamtalet var en bluff.

Jag hoppas att de ganska snart kommer till sans och åtalar den här kvinnan ordentligt speciellt som det inte är första gången som hon ägnar sig åt liknande falska larmsamtal och anmälningar.

Hon bör inte bara åtalas för att hon slagit falsklarm utan för att hon med sitt agerande har förstört för de kvinnor som verkligen blir utsatta för sexuella övergrepp.

Hon och även några kvinnor i Sverige som bevisligen använt just anmälan om våldtäkt och sexuella övergrepp utan någon som helst sanning förstör så oerhört mycket så de kan inte ana eftersom de med sitt beteende gör det betydligt svårare för de verkliga offren att bli trodda.

Det är nästan så att man funderar på om det inte borde finnas en speciell brottrubricering för detta eftersom den typen av falska anmälningar är så mycket allvarligare än andra.

Men att det förekommer falska anmälningar innebär ju inte att alla anmälningar är falska tyvärr så är merparten av dessa riktiga och ärligt menade även om de stupar på bevisfrågan.

Dagens Nyheter

1 kommentar:

Michael Bergström sa...

Ganska svårt att åtala idioter. Men att det finns idioter inom polisen är ett större problem. varför tror du att de inte kollar upp sanningshalten i kvinnans anmälan innan de slår till? De vill naturligtvis förstöra för sekten. Ingenting annat!

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg