söndag 14 september 2008

Reinfeldt i halvtid

Nu när det är halvtid för regeringen så har DN låtit en del människor uttala sig om Fredrik Reinfeldt och hans framtoning, De som är slående är att de flesta mer eller mindre säger att han är färglös och saknar en personlig stil. Det kan jag faktiskt hålla med om, för om man jämför Reinfeldt med hans vapendragare Anders Borg så nog är Borg en färgstarkare personlighet och kanske även den starkaste politikern av de 2.

Att Reinfeldt själv inte har samma bild av sig själv är ju inte förvånande, han anser att en av förklaringarna är att det för alla blev en kulturchock när det blev ett byta från Göran Persson till honom själv och det kan jag nog hålla med om.

När Persson var statsminister var det ingen tvekan om vem i regeringen det var som styrde arbetet, Den bilden av att vara den som styr har Reinfeldt helt misslyckats med att bygga upp, Snarare ger han ett intryck av att innan han vågar ventilera en åsikt så måste han gå till regeringen och fråga vad han tycker.

Ett exempel på att Reinfeldt dessutom inte vill svara på besvärande frågor är hur han hanterade frågor om han tyckte det var lämpligt att Carl Bildt jämförde Ryssland med Nazityskland. Dessa frågor dansade Reinfeldt undan med något resonemang om att stora länder inte skall angripa mindre. Ett uttalande som jag inte fattar jota av. Mig veterligt så är USA större än Irak men hittills har alliansen inte sagt ett enda kritiskt ord angående USA:s invasion av Irak.

De misstag Reinfeldt kan erkänna sig ha gjort var att inte ha haft en tillräckligt bred politisk uppgörelse klar inom alliansen innan förra valet utan det har behövts göras uppgörelser under resans gång.

Vart Reinfeldt vill komma politiskt för moderaternas kan man ana sig till i den sista raden i det han säger om sig själv. Han vill och skall söka ett ännu djupare samarbete inom alliansen. Blir samarbetet djupare än vad det är idag så blir det ett helt nytt parti i Sverige som heter alliansen och det kanske de tre övriga partiledarna är så där jätteförtjusta i

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg