onsdag 10 september 2008

Fartkameror

Fartkamerorna denna Svenska rättssystemet största styggelse, där man blir fälld för ett brott och dömd till böter enbart på automatisk bevisning en bevisning som inte alltid är speciellt rättvis och likvärdig inför lagen.

Enligt polisen så är målet att få ner farten inte att fälla så många bilister som möjligt, om det vore syftet så vore det väl bättre med patrullerande poliser i trafiken som syns och som kan reagera på alla former av trafikfarligt beteende inte bara hastigheten.

Nej jag är rädd för att kamerorna är ett hjälpmedel för polisen att kunna uppfylla sitt av politikerna fastlagda statistik mål.

Vänta bara det kommer mer automatiska polisövervakningar i trafiken det är jag övertygad om, varför inte uppfinna ett system som gör att det tas automatiska utandningsprov på förarna då skulle det komma in många sköna kronor till staten, ja fast det går ju ut en del då också eftersom en del döms till fängelse.

Att enbart bli dömd på den bevisning som kameran ger är tycker jag något som känns lite rättsosäkert speciellt som vi har hört att kamerorna inte alltid är inställda på rätt sätt.

Kamerorna är också värdelösa mot motorcyklister, utländska bilister och de med skitig framskylt, var finns då likheten inför lagen när vissa grupper får fribrev via övervakningstekniken medan andra skall jagas

Aftonbladet

3 kommentarer:

Per Pehrsson sa...

Vilket politisk parti törs utlova en förändring av trafikpolitiken (läs: hastighetstalibanismen) vid nästa val? Massor av sympati och röster kan utlovas till det parti som törs förändra den föråldrade synen som Vägverket tvingar på oss alla.

Anonym sa...

Siffrorna ifrån livräddningssällskapet "Vägverket" är antagna och prognostiserade. Ungefär som SMHI:s prognoser. Detta är propaganda a.la "Göbbels" som Vägverket och polisen bedriver. Det finns inga belägg för vad dessa kameror åstadkommer. Annat än en direkt kostnad. Men gott folk det är bara att hålla hastigheten förbi dem, så kommer de att försvinna. Det ser ekonomiavdelingen på Vägverket till.

m96 sa...

Dödsolyckor sker för att folk kör fulla, vårdslöst, somnar osv. Nån ung kille ska testa bilen i 200 osv.

Olyckor sker inte för att Svensson håller 100 istället för 90 på en "öppen" sträcka.

Kamerorna hjälper inte ett dugg mot förstnämnda.. sätter däremot dit sistnämnda.

Alltså fullständigt meningslöst och bara slöseri med pengar.

Vidare ett bidrag i helt fel riktning mot övervakningssamhället.

Tipset är: Håll för ansiktet eller dra ned solskyddet. Det har jag gjort 100-tals ggr. Antalet verkningslösa blixtar har jag inte räknat.

Jag kommer ALDRIG acceptera att nån annan jävel övervakar vad jag gör.
Man ska inte acceptera skit som skapats av idioter. Då kommer vi aldrig få nåt bättre individanpassat samhälle.

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg