onsdag 24 september 2008

Förödande handlingsförlamat

USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kina och Ryssland var tänkta att ha ett möte i samband med FN:s generalsförsamlings möte nu i veckan, ett möte som USA tagit initiativ till för att kunna håla fortsatt press på Iran att inte utveckla sitt kärnteknikprogram.

Detta mötet blir nu tydligen inte av eftersom Ryssland säger sig inte ha tid att deltaga under generalförsamlingsveckan.

Det är trist för det behövs mera Press på Iran både att hålla tillbaka Irans kärnenergiprogram men även för att få Iran att gå mot ett mera demokratiskt styrelseskick,

Det som jag funderar över är varför det inte går för de övriga fem att hålla mötet och ändå upprätthålla en del av pressen, lite press är ju bättre än ingen alls.

Samtidigt så sätter detta fingret på hur ineffektivt FN egentligen är. FN påminner mer om ”polsk riksdag” där alla måste vara överens för att kunna fatta beslut. Eftersom FN nu har blivit en koloss på lerfötter som inte kan klara av att hantera världens säkerhetsrisker så är väl FN:s roll mer eller mindre utspelad.

Det enda som FN i dag klarar av att fatta beslut är att skylla all världens problem på västvärldens länder oavsett vari problemet ligger.

Det är dags att fundera på om FN verkligen är rätt metod för att lösa internationella konflikter i framtiden,

Dagens Nyheter

Inga kommentarer:

https://www.themonastery.org/credentials/ordination-certificate-TGFycyBCZXJnbHVuZF4wNS8wMy8yMDA5XmxhcmdlXmZyZWVe.jpg